Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Президентът Радев ще преназначава военнослужещи днес

02 октомври 2020, 07:21 часа • 2643 прочитания

Днес, 2 октомври, на церемония от 10:30 ч. в Гербова зала на „Дондуков“ 2 държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще удостои военнослужещи с висше офицерско звание. Президентът освобождава генерал-майор Цанко Стойков от длъжността командир на Военновъздушните сили и го назначава на длъжността заместник-началник на отбраната. Държавният глава ще го удостои с висше офицерско звание „генерал-лейтенант“, съобщава БГНЕС.

Румен Радев освобождава бригаден генерал Димитър Петров от длъжността Командир на 3-та авиационна база и го назначава на длъжността командир на Военновъздушните сили, като го удостоява с висше офицерско звание „генерал-майор“. Държавният глава назначава полковник Николай Русев на длъжността командир на 3-та авиационна база и го удостоява с висше офицерско звание „бригаден генерал“.

Президентът освобождава бригаден генерал Стайко Прокопиев от длъжността директор на дирекция „Стратегическо планиране“ и го назначава на длъжността директор на Щаба на отбраната, като го удостоява с висше офицерско звание „генерал-майор“. Румен Радев ще удостои полковник Иван Маламов с висше офицерско звание „бригаден генерал“.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес