Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

През януари ще станат ясни изпълнителите на безплатен интернет в училищата

30 ноември 2018, 18:30 часа • 1260 прочитания

Кибератаките, защитата на личните данни и безплатния интернет в общините. Това бяха само част от темите, по които говориха европейските посланици на профилирана гимназия “Иван Сергеевич Аксаков” и еврокомисарят Мария Габриел. Гости на срещата бяха и кандидатите за европейски посланици от Професионалната гимназия по икономика и туризъм “Алеко Константинов” във Велинград, предаде репортер на БГНЕС от региона.

Българският еврокомисар е 14-ят гост на младшите посланици на Европейския парламент от гимназия „Иван Аксаков“ в Пазарджик в инициативата им „Коридорът е Европа“. Младшите европосланици показаха знания и обществена ангажираност с въпросите, които зададоха на българския еврокомисар Мария Габриел.

Мария Габриел говори и за конкретните действия на ЕК и на ЕС срещу кибератаките и защита на личните данни в интернет. Тя се запозна с председателя на ученическата избирателна комисия Даниан Георгиев и с част от предизборната кампания на новите кандидати за младши посланици от „Аксаков“, които се избират чрез преки ученически избори от всички ученици в училище. Тази година изборите ще са две в едно и освен нови младши посланици, аксаковци ще избират с интегрални бюлетини в един ден и председател на ученическия училищен съвет.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес