Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Представители на Организационния комитет на София Прайд се срещнаха с Десислава Радева

30 юни 2017, 13:09 часа • 2486 прочитания

Представители на Организационния комитет на София Прайд се срещнаха с г-жа Десислава Радева, съпругата на президента Румен Радев.

По време на срещата на г-жа Радева са били представени всички аспекти на законодателната рамка, които пораждат неравно третиране на ЛГБТИ хората в България. Акцент в срещата са били и целите на София Прайд и на ЛГБТИ движението у нас, съобщават още от Организационния комитет.

Примери от дейността на ЛГБТИ организациите, които са част от Организационния комитет на София Прайд, станаха повод да се направи извода, че пилотно въведените добри практики не водят до мащабна промяна в нагласите заради липсата на подкрепа от страна на институциите.

Г-жа Радева е получила актуална информация за оттеглянето на Глобалния фонд за борба с ХИВ/СПИН от България и за състоянието на системата за превенция в момента.

Основното послание на срещата, с което и двете страни са се съгласили, е че преодоляването на стигмата на ЛГБТИ хората у нас ще се постигне чрез ефективен диалог между гражданите, изпълнителната и законодателната власти. За това ще допринесе и съвместната работа в широки коалиции.

Срещата протече в приятелска атмосфера, допълват от София прайд. 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес