Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Правосъдие за всеки" на пореден протест пред Съдебната палата (ВИДЕО)

16 юни 2021, 20:35 часа • 1889 прочитания

И тази сряда инициативата "Правосъдие за всеки" организира протест. Те настояват за реформа на системата и за оставката на главния прокурор.

"Аз лично дойдох, защото искам да живея в една нормална страна, и смятам, че за да постигнем това, трябва да имаме една независима съдебна система. За съжаление, със сегашния главен прокурор, според мен, това не се случва”, казва Виктор пред БГНЕС. Младият мъж споделя, че не за първи път е на протест.

Валя смята, че за да има в една държава сигурност, здравеопазване, образование, икономика, трябва да има върховенство на правото. "А при нас няма такова. Така че най-напред трябва да се справим със съдебната система, за да може другите неща да се подредят”, казва тя. "Проблемите със съдебната система в България най-вече се изразяват във функциите на главния прокурор, ВСС и липсата на правосъдие за обикновените хора в България”, посочва Людмил. 

Недоволните са пред Съдебната палата и се очаква да продължат с шествие до сградата на Висшия съдебен съвет. Днес кадровиците на Темида откриха новата процедура за избор на делегирани европейски прокурори. Търсят се още шестима магистрати, за да бъде запълнена квотата на страната ни от 10 души. Че ще има такава процедура стана ясно, при посещението на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши у нас миналата седмица.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес