Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пенсионират посланика ни в Бразилия заради случая „Боевски”?

29 октомври 2013, 13:45 часа • 25719 прочитания

Посланикът ни в Бразилия Чавдар Николов вероятно ще бъде пенсиониран заради гафа с изненадващото освобождаване и завръщане в България на Гълъбин Боевски. Освен него се очаква от посолството да си тръгне и консулът Цветан Димитров. Николов бе назначен като посланик в Бразилия в началото на годината от тогавашния министър на външните работи и както стана ясно, негов братовчед, Николай Младенов, пише glasove.com.

Николов е разпитван от три дни за случая „Боевски”. Той се е завърнал в София в неделя късно вечерта, за да даде обяснения защо никой в държавата не е бил уведомен за изненадващото предсрочно освобождаване на олимпийския ни шампион Гълъбин Боевски.

От Министерството на външните работи уточниха, че и досега няма официална информация как Боевски се е прибирал предсрочно, след като решението за това е било взето още през март тази година. На 5 април е изпратена нота от бразилското външното министерство до посланик Чавдар Николов. Въпросите, на които сега той трябвало да отговори, е кого е информирал за това и ако не го е направил, защо е допуснал този пропуск.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес