Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отбелязваме Европейския ден на езиците

04 октомври 2018, 07:45 часа • 1236 прочитания

Европейският ден на езиците се отбелязва всяка година на 26 септември, по инициатива на Европейската комисия и Съвета на Европа.

На самия ден или в седмиците преди и след 26 септември на различни места в Европа се провеждат езикови уроци, игри, дискусии, конференции, радио предавания, конкурси с участието на езикови и културни институти, асоциации, университети и училища, съобщиха от софийския пресофис на ЕК.

По повод на Европейския ден на езиците през 2018г. в България се организират от 16:00 ч. в Мраморното фоайе (ет. 1) на Столичната библиотека ще бъде открита пътуваща изложба на издания на „Пинокио“ на 36 езика. Ще има по нещо както за малките посетители, така и за по-големите ученици: многоезично четене на откъс от „Пинокио“ на над 12 езика, езикова викторина, кратка драматизация на откъс от книгата от актьори от театър ,,Възраждане“ (за малките), състезание за редене на пъзел по илюстрации от книгата (за малките), конкурс за костюм, прическа и грим на герой от книгата (за малките). Изложбата ще бъде отворена за посетители от 4 до 24 октомври.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес