Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Оранжев и жълт код за бурен вятър в 18 области

01 октомври 2024, 06:18 часа • 2637 прочитания

Оранжев и жълт код са обявени за Северна и Централна България заради силни ветрове. Оранжевият код е в сила за Добрич и Варна, а жълт код е обявен във Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Русе, Шумен, Търговище, Разград, Силистра, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора и Сливен.

ОЩЕ: Прогноза за времето - 1 октомври 2024 г. (вторник)

Минималните температури в повечето места ще са между 5 и 10 градуса, по високите полета до 3, за София – около 5. Максималните температури ще са между 16 и 21 градуса, за София – около 16.

В планините ще преобладава слънчево време. Ще продължи да духа силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11 градуса, на 2000 метра - около 6.

По Черноморието преди обяд облачността ще бъде променлива, по-често значителна над северния участък, където на отделни места ще превали дъжд. След обяд ще преобладава слънчево време. Ще продължи да духа умерен, а по северното крайбрежие и временно бурен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 16 и 21 градуса. 

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес