Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Оградата на границата ни с Турция ще бъде завършена скоро, увери Ненчев

20 ноември 2016, 11:00 часа • 2119 прочитания

Имам известни страхове за границата, защото там във всеки един момент трябва да се реагира спрямо обстоятелствата и обстановката, а те се променят непрекъснато. Това е моя отговорност - да бъда на място с хората на границата почти ежедневно и да вземаме мерки. Те се справят чудесно. Това заяви пред Нова телевизия министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев.

Той отбеляза, че оградата на границата ни с Турция ще бъде завършена в най-скоро време, „възможно е и до края на годината”. Ненчев увери, че ще съдейства на новия министър и ще го въведе в това, което е направено до момента.

„Надявам се неговата политика да не е много по-различна от политиката, която аз следвах. Положението не е за подценяване”, заяви Ненчев.

„Нещата не са свързани само с присъствието на границата, обезпечаването на личния състав. Много важен момент са отношенията между съседите. Нека следващият министър и следващото правителство да знаят, че е от голямо значение какви ще са отношенията между България и Турция, между България и Сърбия, и Македония, разбира се. Имаме чудесно сътрудничество. Това сътрудничество с всяка една наша съседка е от изключително значение”, заяви още Ненчев.

За това, че в последните седмици са хванати много мигранти, опитали се да преминат от България в Сърбия и са били върнати обратно у нас, Ненчев каза, че полагат огромни усилия. Инициирах много срещи и обучения още в началото на годината, деликатна е темата.

"Можем да кажем същото и за Гърция, че контролът от там е малко по слаб, но има съвместни усилия и съвместно е хубаво да се информираме за потоци от групи. Тук има чудесно сътрудничество и не бих искал да влизам в тази тема", добави още военният министър в оставка.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес