Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обединяват с лифт ски зоните на Пампорово и Чепеларе, Ангелкова открива сезона

09 декември 2016, 12:47 часа • 3811 прочитания

Ски центровете Пампорово и Чепеларе вече споделят общ ски сезон. Ски центърът в Чепеларе от тази зима е част от новата дестинация Пампорово - Мечи чал. Обединението на ски зоните на Пампорово и "Мечи чал" в Чепеларе от тази зима е факт, а плановете на инвеститора са да ги свържат с лифт в следващите 3-4 години. Това каза кметът на Чепеларе Славка Чакърова. Тя прогнозира силен и успешен зимен сезон в района.

Очакванията на общинари и хотелиери са сливането с Пампорово да доведе в бъдеще повече чуждестранни туристи в града. По-дългосрочните прогнози са Пампорово - Мечи чал да се превърне в много привлекателна дестинация и курорт с над 70 км писти.

Предстои изграждане на допълнителен лифт в Чепеларе и още един, който ще свързва "Мечи чал" с Пампорово. Тази година придвижването на туристите ще се осъществява с шатъли - бусове, които ще се движат по маршрута от Пампорово до Чепеларе.

Закупената в Пампорово лифт карта ще важи и за "Мечи чал", тя ще бъде и билет за ползване на шатълите. Цената на картата през тази зима ще бъде 55 лв. Ако туристите са настанени в Чепеларе и искат да карат ски само на "Мечи чал", могат да си купят карта от 40 лв.

Снегопочистване с химически препарати в централната част на Пампорово ще се въведе от тази зима според плановете на община Чепеларе, предаде Стандарт нюз.

В същото време стана ясно, че министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова ще участва в официалното откриване на зимния сезон 2016/2017 г. в Пампорово. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Церемонията ще се състои на 10 декември (събота), от 12:00 часа, на плац Студенец в подножието на писта „Стената“. Ще присъстват представители на централната и местната изпълнителна власт, туристическия бранш, контролните органи, спортисти, български и чуждестранни медии, сред които предимно турски и гръцки.

В деня на откриването са предвидени много атракции, разнообразна програма с награди и безплатно ползване на ски съоръженията.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес