Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

НСО дава над 2 млн. лв. за две лимузини

19 септември 2016, 14:00 часа • 2955 прочитания

Националната служба за охрана (НСО) ще даде 2 млн. лв. без ДДС за две нови бронирани лимузини. Това става ясно от сайта на НСО, където е публикувана обявата за обществената поръчка.

Въпреки голямата сума, която е предвидена, колите ще са леко бронирани, макар и висок клас. "В предмета на поръчката е включена информация, подлежаща на класификация като "държавна тайна". Нивото на класификация за сигурност на информацията е "поверително", пише в документацията.

Автомобилите трябва да са фабрично нови, неупотребявани, произведени през 2016 г. Те трябва да са от една марка и модел.

Парите по сделката ще бъдат изплатени на два транша - 40% ще бъдат дадени до 25 календарни дни от сключване на договора, а остатъкът - до месец от приемането на автомобилите.

Още миналата година от НСО се оплакаха от недостиг на бронирани автомобили с каквито се возят например чуждите държавни лидери при посещенията им у нас. В края на 2012 година НСО успя да купи без търг за 780 000 лв. с ДДС „Мерцедес S клас”, който издържа на стрелба с гранатомет.

През тази година пък стана ясно, че кабинетът се отказва от автомобилите на НСО. Министрите решиха да използват служебните си коли или метрото, както съобщи тогава премиерът Бойко Борисов.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес