Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новините: Най-важното за деня, 29 декември

29 декември 2019, 20:00 часа • 4457 прочитания

Редакционният екип на Actualno.com представя вечерния информационен бюлетин, посветен на акцентите от днешния 29 декември, неделя.

ПЕРНИК ИСКА НАКАЗАНИЕ ЗА ВИНОВНИТЕ ЗА ВОДНАТА КРИЗА

Перник отново излезе на протест с искане да бъдат разкрити виновниците за безводието в града и решаване на проблема в най-кратки срокове. Междувременно премиерът Бойко Борисов обяви, че предстои изграждането на нов водопровод в града.

КАРАДАЙЪ ОТ МОМЧИЛГРАД: ПАТРИОТИТЕ НА БЪЛГАРИЯ СМЕ НИЕ

ДПС проведе възпоменателен митинг в Момчилград, на който бяха почетени жертвите на т.нар. „Възродителен процес“. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ подчерта, че ДПС има идеята и политическите аргументи за правене на политика у нас.

СВЕТЪТ ПРЕЗ 2019 ГОДИНА: В РУСИЯ И ПУТИН, И ЛЕНИН ОСТАВАТ

Какво се случи в пределите на Руската федерация през изминалите 12 месеца, четете в специалния обзор на Actualno.com.

НОВО НАПРЕЖЕНИЕ ОКОЛО СДЕЛКАТА МЕЖДУ ЕС И ТУРЦИЯ ЗА БЕЖАНЦИТЕ

Турция не може да се справи със задаваща се нова вълна от сирийски бежанци, които бягат от ожесточените боеве в Идлиб, предупреди турският президент Реджеп Ердоган. Той иска предоговаряне на мигрантското споразумение с ЕС.

УКРАЙНА Е ПРЕДАЛА ВСИЧКИ ЗАДЪРЖАНИ ЛИЦА НА НЕПРИЗНАТИТЕ РЕПУБЛИКИ

Украинската страна е прехвърлила всички задържани лица на Донецк и Луганск. Те са влезли на територията на непризнатата Донецка народна република (ДНР). На контролно-пропускателния пункт "Горловка" на линията на разграничение има голяма опашка от страна на Донецк от лица, които са били държани в ДНР и сега се подготвят за отпътуване за Украйна.

ЗОРАН ЗАЕВ: ЩЕ РЕШИМ ИСТОРИЧЕСКИТЕ ВЪПРОСИ С БЪЛГАРИЯ

Вярвам, че ще разрешим историческите въпроси с България. Това заяви македонският министър-председател Зоран Заев в обширно интервю за „Дойче Веле“, в което прави анализ на своето управление от юни 2017 г. до днес. Очаква се македонският премиер да подаде оставка и на 3 януари да бъде съставено служебно правителство, което да управлява страната, до провеждането на предсрочни избори на 12 април 2020 г.

2019 ГОДИНА, РАЗКАЗАНА В 20 КОЛАЖА

Вижте този нестандартен обзор на Actualno.com, посветен на отминаващата година.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес