Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новият шеф на КЗП управлявал фирма в несъстоятелност, дългът ѝ отписан по давност, твърди BIRD

26 май 2022, 19:38 часа • 4516 прочитания

Новият шеф на Комисията за защита на потребители от БСП Иван Френкев е бил общински съветник и е управлявал от 2008 г. до 2021 г. фирма в несъстоятелност, в която основен акционер е баща му. Това твърди Bird.bg, като се позовава на данни от Търговския регистър.

Фалиралата "Родопска тъкан 97" АД е натрупала 640 010,09 лв. дълг към НАП. Това показва публичният скенер на Bird.bg, проследяващ бизнес дейностите на политически свързаните лица.

Машините на "Родопска тъкан 97" са придобити на търг от друга фирма на Иван Френкев, а НАП не е получила нито стотинка и през 2021 г. е отписала дълга по давност, става ясно от информацията.

За смяната на върха в КЗП се разбра снощи. Досегашният пpeдceдaтeл Димитъp Mapгapитoв и члeнoвeте Koнcтaнтин Apaбaджиeв и Koнcтaнтин Paйĸoв са били освободени със зaпoвeд на миниcтъp-пpeдceдaтeля Kиpил Πeтĸoв. Зa пpeдceдaтeл нa комисията e нaзнaчeн Ивaн Фpeнĸeв, а за членове - Велина Николова - Великова и николай Мравов. Решението на Министерския съвет е прието неприсъствено.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес