Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Норвежкият съд върна децата на де факто първата българка, станала известна заради "Барневерн"

01 август 2019, 07:37 часа • 9664 прочитания

Норвежкият съд отсъди в полза на нашумялата чрез социалната мрежа Facebook и телевизиите българка Цветелина Оланд по казуса с отнетите ѝ деца от норвежката социална служба "Барневерн", предаде в. "24 часа".

Според съда, в случая основанията за отнемане на децата не са достатъчни. Припомняме, че "Барневерн" се намеси след твърдение на бащата, че майката ограничава възможността му да вижда децата си и раздели децата, за да не може Оланд да им влияе, ако случаят предполага, че бащата казва истината.

Децата нямаха право на контакт и със семейството на Цветелина Оланд. При опит на нейния баща – известният цирков артист Георги Попов-Гебош да зърне внука си през оградата на училището му той бе арестуван през декември миналата година и престоя няколко часа в ареста. Гебош почина през месец май тази година.

"На всички, които бяха съпричастни, искам да съобщя щастливата новина, че решението на Областния съд на град Арендал в Норвегия от 9 май 2018, беше игнорирано от Апелативния съд през месец май тази година въз основа на отчетени грешки от длъжностни лица и една институция (със сигурност се сещате коя), които решават човешки съдби", написа Оланд във Facebook.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес