Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няма затворени пътни участъци в страната

14 февруари 2021, 17:01 часа • 1090 прочитания

При зимни условия става движението по пътищата в по-голямата част от страната, но затворени пътни участъци няма. По българо-гръцката граница обаче са въведени ограничения за движение през пунктовете „Кулата-Промахон“ и „Илинден-Ексохи, съобщи инженер Иван Досев от Пътната агенция:

„Вчера вечерта гърците затвориха и "Кулата", и граничния пункт при Гоце Делчев, като към момента на Гоце Делчев остава затворен и за леко, и за тежко, а "Кулата" в момента е затворен за МПС над 3,5 тона. Водачите на тежки автомобили, които възнамеряват да пътуват към Гърция да отложат пътуванията си до отваряне на граничния пункт, за да не се налага да изчакват в аварийните ленти и в снега“.

Десетки тежкотоварни камиони са блокирани преди граничния пункт "Кулата". Повечето превозвачи са от чужбина и са пренощували в кабините на камионите.

По някои пътища в страната е спряно движението на тежкотоварни камиони, съобщи Бисер Цветков от Пътната полиция.

Пътят към местността "Златните мостове" в парк Витоша е отворен за движение за автомобили, а автобусите до ски училищата трябва да са с вериги. В София основните пътни артерии са почистени напълно, заявиха от общината. Оттам казват, че работата на фирмите продължава в кварталите.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес