Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нивата на реките ще се запазват или понижават

25 юли 2015, 10:01 часа • 5626 прочитания

Нивата на реките ще се запазват или понижават. Това съобщават от Министерство на околната среда и водите.Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ – БАН) обяви за днес жълт код за високи температури в 20 области, изключение правят Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Смолян, София, София област и Перник. Горещо време с максимални температури 34-37 градуса. За Благоевград – горещо с максимални температури 35-38 градуса.

Времето може да бъде потенциално опасно. Явленията, които са прогнозирани, не са необичайни, но изискват внимание, ако възнамерявате да вършите работа на открито. Следете прогнозите за времето и не поемайте излишен риск. Днес няма да вали, в неделя и понеделник също ще е без валежи.
През изминалото денонощие речните нива в страната са се понижавали или са останали без промяна.

Водните количества на голяма част от наблюдаваните реки са около праговете за ниски води. Реките във водосборите на р. Огоста – в долното течение, р. Вит – в долното течение, р. Янтра – в средното и долното й течение, р. Русенски Лом, (Дунавския басейн), р. Камчия – в долното течение, р. Ропотамо (Черноморски басейн), р. Тунджа – в долното течение, р. Марица – в долното течение (Източнобеломорски басейн), р. Струма – в горно течение (Западнобеломорския басейн), са с водни количества около праговете за средни води. Водните количества на реките във водосбора на р. Провадийска – в долното течение (Черноморския басейн), р. Марица – в средното течение (Източнобеломорски басейн), са около праговете за високи води.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес