Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не е предлаган пост на Строс-Кан в сръбското правителство, казва авторитетен източник

30 юли 2013, 19:22 часа • 5400 прочитания

Обкръжението на бившия изпълнителен директор на Международния валутен фонд Доминик Строс-Кан опроверга категорично информацията, че Белград е предложил отговорен пост на финансиста, предаде БГНЕС.

Наскоро първият вицепремиер на Сърбия Александър Вучич спомена за възможността в кабинета да бъде привлечен "авторитетен чуждестранен специалист". "Няма да споменавам засега името му, защото, ако го кажа, ефектът ще бъде като от взривена бомба", заяви загадъчно Вучич. Източници от кабинета в Белград заявиха, че е бил установен първи контакт със Стонрс-Кан, но още нищо не било сигурно.

"Ние говорихме (със Строс-Кан) за определен пост, но още нищо не е сигурно. Само сме установили първи контакт, но става въпрос за много пари", заяви правителственият източник, имайки предвид изискванията на французина за възнаграждението срещу неговите услуги.

Според вестник "Данас" сръбските власти му предложили пост съветник на кабинета, който вероятно ще претърпи промени в близките седмици. Очаква се тези промени след една година дейност да позволят на правителството да се съсредоточи върху преговорите за присъединяване към Евросъюза, както и за укрепването на националната икономика.

Източник от обкръжението на Строс-Кан обаче опроверга твърдението за каквито и да било контакти със сръбските власти. "Това е пиар. Не зная за какво става дума", подчерта той пред АФП.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес