Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Напусна ни адвокатът Евгений Мосинов

05 декември 2018, 11:35 часа • 34390 прочитания

Адвокат Евгений Мосинов е починал внезапно тази сутрин, минути преди да влезе в съдебно заседание. По всяка вероятност 53-годишният адвокат е бил покосен от инфаркт. Той беше сред най-известните представители на съвременното правораздаване в Бургас, специалист по гражданско право. Според колегите му е владеел до съвършенство адвокатското дело, като е съчетавал своята професия с преподаване в Бургаския свободен университет.

Приятел и колега на Мосинов е споделил, че преди няколко години той е получил микроинфаркт, но тогава се възстановил бързо и редовно ходил на профилактични прегледи.

До късно снощи той не се е оплаквал от влошено здравословно състояние. Бил е на работа и се е готвил за дело, насрочено за днес.

Преди няколко месеца, в материал на "Биволъ" Мосинов бе сочен като свързваща фигура що се отнася до бившия кмет на Царево Петко Арнаудов. По онова време Мосинов е бил юристконсулт община Царево. Припомняме, че заради Арнаудов имаше протести в защита на парк "Странджа". Фрапиращ е случай, при който одитен доклад на АДВФК за Община Царево от август 2005 година показва 105 нарушения на закона що се отнася до заменки на общински имоти.

През 2015 г. Евгений Мосинов беше кандидат за кмет на БСП, а до последно беше председател на групата на червените в местния парламент.

Последно Мосинов бе адвокат на семейството на арестувания алкохолен бос Миню Стайков.

Екипът на Actualno.com изказва съболезнования към близките и приятелите на г-н Мосинов.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес