Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Напрежението в Гърмен ескалира, ромите заплашват кметицата със саморазправа

07 септември 2015, 12:22 часа • 4131 прочитания

Ескалира напрежението в Гърмен, където днес започна събарянето на втората порция от незаконните постройки.

Започна словесен спор между роми и служители на реда по време на предприетото събаряне на четвъртата незаконна постройка в квартала, съобщи "Фокус". Те не позволяват фадромата да достигне постройката и са застанали пред нея, а някои от тях започнаха да хвърлят бутилки по къщите.

Голяма част от населението на квартала се насочи към кмета на община Гърмен Минка Капитанова, която се опита да напусне квартала. Капитанова бързо отиде към мястото, където са съсредоточени екипи на жандармерия и полиция, които не позволяват преминаването през кордона.

Обитателите на квартала обиждаха кмета на община Гърмен и я упрекват за ситуацията, като някои от тях дори отправиха и закани за саморазправа.

Също така излезе информация, че мъж припадна и си глътна езика по време на събарянето на третата незаконна къща, пише БГНЕС. 32-годишният мъж е откаран в болница от намиращата се на място дежурна линейка. Близо 5 минути полицаи, близки и лекар се мъчиха да извадят езика на мъжа, който по неофициална информация живее в третата съборена сграда.

Днес по план трябва да бъдат съборени общо пет постройки. На 29 юни в Гърмен бяха съборени 4 постройки, като общо досега съборените къщи са 8. До 30-ти септември трябва да бъдат съборени стотици незаконни постройки в Гърмен.

Росита Илкова
Росита Илкова Отговорен редактор
Новините днес