Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 7 октомври 2024 г.

07 октомври 2024, 22:00 часа • 1077 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 7 октомври 2024 г.

ЗАКОНЕН ЛИ Е АРЕСТЪТ НА ДЖЕЙХАН ИБРЯМОВ? ГОВОРЯТ ЕКСПЕРТИ

На този етап данните говорят, че задържането на Джейхан Ибрямов е незаконно. Причината е, че тук не става дума за заварено престъпление, а за подготвено разследване по простъпление, за което се е знаело, че е извършено. Това мнение изрази адвокат Силвия Петкова в ефира на Нова телевизия. Тя и конституционалистът Орлин Колевареста коментираха ареста на Ибрямов, който е с двоен имунитет - като депутат и като кандидат за депутат.

"НЯМА ДОБРО И ЛОШО ДПС": ДИАНА ДАМЯНОВА АНАЛИЗИРА ИЗВИНЕНИЕТО НА ДОГАН ЗА ПЕЕВСКИ (ВИДЕО)

Поддръжници на крилото на ДПС-Доган се събраха пред Народното събрание в подкрепа на арестувания депутат Джейхан Ибрямов. "Тепърва ще се говори кой е създал това момче. ДПС няма основна роля в неговото създаване, но има роля в неговото утвърждаване", каза самият Доган и се извини на "целия български народ", че партията му "има отношение към създаването на това политическо чудовище". Какво се крие зад извинението на Ахмед Доган в Студио Actualno питаме PR експерта и политически анализатор Диана Дамянова.

СЛЕД СРЕЩА С "БУЛГАРГАЗ": ТЕРЗИЕВ КАЗА ЩЕ ИМА ЛИ ПАРНО В СОФИЯ

Софиянци няма нужда да се притесняват за отоплителния сезон, тъй като "Булгаргаз" ни увери, че няма да спира подаването на газ. Това заяви кметът на Столичната община Васил Терзиев след среща в Министерство на енергетиката относно казуса с "Топлофикация - София".  

ПУБЛИКУВАН Е НОВ ДОКУМЕНТ ЗА РУСКА ВРЪЗКА ЗА УГОВОРКА ЗА СТРОЕЖА НА "ТУРСКИ ПОТОК"

Пореден документ за газопровода "Турски поток" от електронната поща на Евгений Зобнин вижда бял свят, след като платформата BG Elves (Българските елфи) го публикува. "Елфите" вече извадиха на бял свят доста информация, изтеглена от електронните пощи на Зобин, който е помощник на Александър Бабаков, зам.-председател на долната камара на руския парламент (Дума), както и на самия Бабаков.

В МОСКВА ТЪРСЯТ ВОЙНИЦИ ПО УЛИЦИТЕ: СТРЯСКАЩИ ДАННИ ЗА РУСКИТЕ ЗАГУБИ САМО В ЕДНО НАПРАВЛЕНИЕ (ОБЗОР - ВИДЕО)

В руската столица Москва местната милиция и съответните правоохранителни органи засилват проверките сред живущите в града мъже – дали проверяваните са навършили съответните години, за да могат да влязат на служба в руската армия. Сигнали за "руската милиционерска активност" под формата на видеа се появяват все по-често в социалните мрежи.

"ПОДАРЪК" ЗА ПУТИН: ХАКЕРИ ИЗТРИХА СЪРВЪРИТЕ НА НАЙ-ГОЛЯМАТА МЕДИЙНА КОМПАНИЯ В РУСИЯ

Хакери атакуваха най-голямата държавна медийна компания в Русия - Общоруската държавна телевизионна и радиопредавателна компания, съобщават местни медии. Атаката се случва на рождения ден на руския диктатор Владимир Путин, който е издирван от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца.

РЯЗЪК СПАД НА ПОМОЩТА ОТ БОЕПРИПАСИ ЗА УКРАЙНА - СИГНАЛ ОТ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

 

Великобритания даде на Украйна всичко, което можеше като оръжия, твърди полското издание Do Rzeczy. Подобна ситуация има и в много други западни страни.

ИЗРАЕЛ НЕ МОЖЕ ДА ПОБЕДИ ИРАН, “ХИЗБУЛА“ И “ХАМАС“: ГОВОРИ ЖУРНАЛИСТЪТ КАЛОЯН КОНСТАНТИНОВ (ВИДЕО)

Израел не може да победи Иран“Хизбула“ и “Хамас“. Това каза в “Студио Aсtualno“ журналистът Калоян Константинов, главен редактор на сайта “КлинКлин“. Той е изучавал Близкоизточни науки и политика в Кралския лондонски колеж и Оксфорд, и е досторант в Института по балканистика към БАН:

НОВА АТЛАНТИЧЕСКА ХАРТА, СЪЮЗ СРЕЩУ ИРАН И МИРНА ГАЗА: СЮЖЕТ КАК ДА СЕ ПОПРАВЯТ ГРЕШКИТЕ НА ИЗРАЕЛ

 

Клането от 7 октомври 2023 г. е едно от най-ужасяващите зверства, извършени след Втората световна война. На този ден бойци на "Хамас" отвличат израелски деца, изнасилват израелски жени, обезглавяват израелски мъже и изгарят живи цели израелски семейства в домовете им. Но освен това човешко и морално бедствие, катастрофата, сполетяла Израел в мрачната съботна утрин, има историческо значение.

РЕКОРДНА ВОЕННА ПОМОЩ: КОЛКО СТРУВА НА АМЕРИКАНЦИТЕ ВОЙНАТА В БЛИЗКИЯ ИЗТОК?

 

Според доклад на университета Браун, публикуван в днес (7 октомври) по повод годишнината от нападенията на "Хамас" срещу Израел, САЩ са похарчили рекордните (минимум) 17,9 млрд. долара за военна помощ на Израел от началото на войната в Газа, която доведе до ескалация на конфликта в Близкия изток. 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес