Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 30 август 2024 г.

30 август 2024, 22:00 часа • 1658 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 30 август 2024 г.

ЕТО КОЛКО ЩЕ (НИ) СТРУВАТ ПОРЕДНИТЕ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ НА 27 ОКТОМВРИ 2024 Г. (СНИМКИ)

Правителството одобри план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на изборите за народни представители на 27 октомври 2024 година.

НА 1 СЕПТЕМВРИ: БСП СЕ СЪБИРА ДА НАКАЖЕ НИНОВА

Националният съвет на БСП се събира в неделя, за да реши какво назакание ще наложи на бившия лидер на партията Корнелия Нинова и нейните приближени, научи Actualno.com от свои източници.

РАЗПАДЪТ В БСП - ПРИЛИКИ И РАЗЛИКИ С ДПС: АНАЛИЗ НА ТАТЯНА БУРУДЖИЕВА (ВИДЕО)

"Приехме, че политиците няма да се занимават с нашите проблеми, но те дори не са в състояние и собствените си проблеми да решат". Така политологът доц. Татяна Буруджиева коментира в Студио Actualno процесите в ДПС, но и в БСП.

НСО ВЕЧЕ ПАЗИ АХМЕД ДОГАН

Сигнал за ннеобходимостта от такава охрана е изпратен на 28 август 2024 г. от Държавна агенция „Национална сигурност“. Той е подаден от Джевдет Чакъров и се отнася до Ахмед Доган. "На лицето незабавно е осигурена охрана от НСО и МВР", се казва в съобщението.

МВР Е ПОЛУЧИЛО СИГНАЛИ, ЧЕ СИГУРНОСТТА НА ДОГАН Е ЗАСТРАШЕНА

МВР е получило сигнали, че сигурността на Ахмед Доган е застрашена. Това става ясно от съобщение на вътрешното министерство до медиите. 

"ПРЕЗ 89 Г. ТАНКОВЕТЕ НЕ НИ СПРЯХА": ПОДДРЪЖНИЦИ НА ДОГАН С ЩУРМ В РЕЗИДЕНЦИЯ "БОЯНА" И СБЛЪСЪК С ПОЛИЦИЯТА (ВИДЕО)

Стотици поддръжници на почетния председател на ДПС Ахмед Доган опитаха да влязат в резиденция „Бояна“, но плътен полицейски кордон им попречи да го сторят.

ДОГАН ОЩЕ НЕ Е КАЗАЛ НИЩО ЗА САРАИТЕ СИ: ПОТВЪРЖДЕНИЕ ОТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ОТ ДПС

Не сме се чували с Ахмед Доган и не сме си казали нищо по тази тема. Това каза Тимур Халилов от ДПС, който заедно със симпатизанти е пред сарая на почетния председател в "Бояна". 

ВЪТРЕШНИЯТ МИНИСТЪР: ЗАПОЧНАХМЕ НЕЗАБАВНА ПРОВЕРКА ПО СИГНАЛА ЗА СИГУРНОСТТА НА ДОГАН

Започнахме незабавна проверка по сигнала за сигурността на Доган. Това каза вътрешният министър Атанас Илков по време на брифинг в Министерски съвет. 

"КОЗМЕТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ" ВЕЧЕ СА МАСОВА ЧИСТКА: НОВИЯТ МВР-МИНИСТЪР СМЕНИ ОЩЕ КЛЮЧОВИ РЪКОВОДИТЕЛИ

Началникът на Главна дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма" Димитър Андонов ще бъде освободен.

ПЪРВА ИНСТАНЦИЯ: ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА ПЛАТИ МИЛИОНИ НА ФИРМА, СВЪРЗАНА С БАНЕВИ

Рекордно обезщетение от държавата за фирма „ХЕЛИО-ТУР-С“ – тя трябва да получи милиони, според решение на Софийския градски съд (СГС). Компанията е свързана със семейство Баневи, твърди разследващият сайт BIRD.BG. Медията смята, че присъденото обезщетение е за 22 милиона лева.

НАТИСКЪТ ЗА РАЗПРЕДЕЛЯНЕТО НА БАНИЦАТА В ЕК ЗА РЕСОРИ: АНАЛИЗ КОЙ ЩЕ Е НОВИЯТ ЕВРОКОМИСАР И КАКВО ЩЕ ПОЛУЧИ

Дипломатът, анализатор и бивш заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев заяви, че досега България е излъчвала силни кандидатури за български еврокомисар. Хаосът, който в момента създаваме във вътрешнополитически план, се пренася и във външната политика, посочи Керемедчиев пред БНТ. 

КАБИНЕТЪТ ИЗБРА ЕКАТЕРИНА ЗАХАРИЕВА И ЮЛИАН ПОПОВ ЗА КАНДИДАТИ ЗА НОВ ЕВРОКОМИСАР (СНИМКИ)

Екатерина Захариева (номинирана от ГЕРБ-СДС) и Юлиан Попов (номиниран от ПП-ДБ) са одобрените от Министерския съвет кандидатури за нов европейски комисар на Република България.

НЕДОВОЛСТВО И ОТ ЗЕЛЕНСКИ, И ОТ ПУТИН: 215 РУСКИ АТАКИ ЗА ДЕН В УКРАЙНА (ОБЗОР – ВИДЕО)

Продължаващата вече над 30 поредни месеца пълномащабна война в Украйна постави на страхотно изпитание не само Украйна, водена от президента Володимир Зеленски, но и Путинова Русия. Кога някоя от страните ще вземе решително превъзходство и каква всъщност ще е цената в по-дългосрочен план – въпроси, които са постоянна тема на анализ и които всъщност нямат сигурен отговор извън този, който ще даде времето.

ВЕЛИКОБРИТАНИЯ НЕ Е ГОТОВА, АКО РУСИЯ РЕШИ ДА ОТМЪЩАВА

 

Военната помощ за Украйна направи Великобритания уязвима на ответни атаки от Кремъл, пише The Telegraph. След изпращането на пари и оръжия за Киев британският генерален щаб се страхува от отмъщението на Русия. Британските генерали вярват, че е необходимо Обединеното кралство да се подготви за война през следващите 3 години.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес