Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 3 октомври 2024 г.

03 октомври 2024, 22:00 часа • 938 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 3 октомври 2024 г.

ПОВДИГАТ ОБВИНЕНИЯ НА ДЖЕЙХАН ИБРЯМОВ, ЗАДЪРЖАНЕТО МУ Е УДЪЛЖЕНО ДО 72 ЧАСА

Предстои да бъдат повдигнати обвинения на Джейхан Ибрямов, съобщи Нова телевизия. Задържането му е удължено за срок до 72 часа. По-рано днес ЦИК сне имунитета на Ибрямов, след като снощи бе арестуван. Преди това пък изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов обяви, че взима имунитета на депутата и кандидат за депутат от АПС Джейхан Ибрямов без за иска разрешение от Централната избирателна комисия.

ДЖЕЙХАН ИБРЯМОВ В АРЕСТА ЗАРАДИ КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ?

Кандидатът за депутат от "Алианс за права и свободи" Джейхан Ибрямов е отведен в следствения арест заради купуване на гласове. Това заяви пред БТА адвокатът на Ибрямов - Йордан Киров.

САРАФОВ ПРЕСКАЧА ЦИК: ДЕПУТАТСКИЯТ ИМУНИТЕТ НЕ ПАЗЕЛ ДЖЕЙХАН ИБРЯМОВ (СНИМКИ)

Изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов взима имунитета на депутата и кандидат за депутат от АПС Джейхан Ибрямов без за иска разрешение от Централната избирателна комисия (ЦИК).

ПЕЕВСКИ ИНВЕСТИРАЛ НАД 100 МЛН. ЛЕВА ЗА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ? ПОЯВИ СЕ СПИСЪК С ТЪРГОВЦИ ПО РЕГИОНИ (СНИМКИ)

"Купеният вот в България е бич за демокрацията. Делян Пеевски инвестира над 100 млн. лв., за да си осигури 200 000 гласа за парламента."

ЗАРАДИ ДЪЛГ КЪМ "БУЛГАРГАЗ": ЗАПОРИРАХА СМЕТКИТЕ И НА "ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ"

Сметките "Топлофикация София" са запорирани. Причината е дълг от 30 млн. лв. към "Булгаргаз", научи Actualno.com от свой източник. 

ОТ 2025 Г.: НОВИ ПРАВИЛА В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ И ПРОМЕНИ ПРИ УСЛОВИЯТА С ВАКСИНИТЕ НА ДЕЦАТА (СНИМКИ)

Да се въведе ежедневна проверка при приема на децата в детска градина, като не се допускат такива с клинични оплаквания на заразна болест, както и да се променят условията за прием на децата, които не са ваксинирани по други клинични причини.

ЗАКЪРПИХА ПОЛОЖЕНИЕТО С ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ В СОФИЯ С 15 МЛН. ЛВ. ЗАЕМ

Столичният общински съвет (СОС) закърпи положението с градския транспорт в София с 15 млн. лв. 

ИМА БЕЗВОДИЕ, НО НЯМА ПАРИ И ИНВЕСТИЦИИ ВЪВ ВИК: ПРИМЕР ОТ БУРГАСКО

Недостиг на вода в десетки села в Община Руен, Област Бургас – картината там е умален модел на случващото се в почти цяла България тази година. В летните месеци някои домакинства имат вода само за по 2-3 часа в рамките на двудневен период.

СХЕМАТА В ТЕАТЪРА В СМОЛЯН: ОБВИНИХА ДИРЕКТОРА, ПРИСВОЕНИ СА НАД ПОЛОВИН МИЛИОН ЛЕВА

"Към назакателна отговорност вече е привлечен и директорът на театъра в Смолян - Румен Бечев, като с него обвинените вече става петима. Обвинението на Бечев е за извършено в съучастие длъжностно престъпление в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, което е сторено при условията на продължавано престъпление. За това престъпление е предвидено наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода", това стана ясно на брифинг на Окръжна прокуратура - Пловдив, провел се по-рано днес.

НЕЙНСКИ: ГОЛЕМИТЕ ИГРАЧИ НЕ ИСКАТ ВОЙНА В БЛИЗКИЯ ИЗТОК

Определено ситуация в Близкия изток рязко се промени след убийството на Хасан Насрала. Беше очакван удара на Иран. Надявам се да не се стигне до глобална война. Това каза бившият министър на външните работи Надежда Нейнски в ефира на Нова телевизия.

ИЗРАЕЛ ИСКА ДА ВЪВЛЕЧЕ САЩ ВЪВ ВОЙНА: ГОВОРИ АРАБИСТЪТ ВИКТОР ЛИЛОВ (ВИДЕО)

Израел иска да въвлече САЩ във война. Това каза в “Студио Actualno“ арабистът Виктор Лилов: Той не приема тезата, че Иран не може да води пълномащабна война с Израел:

ВОЙНАТА НА ИЗРАЕЛ С "ХИЗБУЛА", "ХАМАС" И ИРАН: КАКВО И ЗАЩО

За да се разбере защо и как съкрушителният удар на Израел срещу "Хизбула" представлява толкова сериозна заплаха за Иран, Русия, Северна Корея и дори Китай, той трябва да бъде анализиран в контекста на по-голямата борба, която замени Студената война в съвременните международни отношения.

НА САУДИТСКИТЕ ПРИНЦОВЕ ИМ СВЪРШИ ТЪРПЕНИЕТО И ПОДГОТВЯТ УДАР СРЕЩУ ПУТИН

Ако Саудитска Арабия изпълни плановете си за увеличаване на производството на суров петрол, за да защити позицията си на световен лидер, Москва ще остане без средства за военната си икономика, пише Politico.

105 РУСКИ ДРОНА СРЕЩУ УКРАЙНА ЗА НОЩ: ЛАТВИЯ ВЗЕМА МЕРКИ, ЗА ДА СЕ ПАЗИ ОТ ТЯХ (ОБЗОР - ВИДЕО)

Латвия реши да усили противовъздушната си отбрана (ПВО) в близост до руската граница, след като наскоро руски дрон падна на латвийска територия след поредната широкомащабна руска атака срещу Украйна. И тази нощ има данни за десетки дронове, изстреляни от Руската федерация по цели в Украйна – първоначалните данни сочат като основна цел Киевска област. Официалната сводка на украинските ВВС сочи, че са изстреляни 105 руски дрона клас "Шахед", 78 от които са свалени, а още 23 са "приземени" с електронно заглушаване, като 102-рият е отклонен към Беларус.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес