Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня, 29 септември 2024 г.

29 септември 2024, 20:00 часа • 817 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 29 септември 2024 г.

СТОТИЦИ УКРАИНСКИ ДРОНОВЕ В АТАКА: ПОЖАРИ В РУСИЯ И НОВ УДАРЕН СКЛАД ЗА ОРЪЖИЕ (ВИДЕО)

 

Поредна масирана украинска атака с дронове срещу военни цели преживя Русия тази нощ. Количеството употребени безпилотни машини за операцията със сигурност е над 100.

ЕДНА ОТ НАЙ-СЛАБИТЕ РЕКОЛТИ: ОЛИОТО ЩЕ ПОСКЪПНЕ, А РЕШЕНИЕТО Е ЕВТИН ВНОС ОТ УКРАЙНА

 

Една от най-слабите реколти на слънчоглед от 10 години насам, отчитат зърнопроизводителите в цялата страна. Добивите са рекордно ниски, а качеството на семената е много лошо, като основна причина е сушата и високите температури, информира бТВ.

ЩОМ ИМАШ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ, ПРАВИШ КАКВОТО СИ ИСКАШ: ПУТИНИЗМЪТ В ДЕЙСТВИЕ (ОБЗОР - ВИДЕО)

 

Щом дадена държава е ядрена т.е. има ядрено оръжие, значи е безмислено да се бориш срещу нея, няма да спечелиш – нека тя да прави каквото си иска с теб. За пореден път официален представител на Руската федерация защити тази позиция за войната в Украйна – в случая това беше руският външен министър Сергей Лавров.

ВИСОКО НАПРЕЖЕНИЕ: КИТАЙ, САЩ И АМЕРИКАНСКИТЕ СЪЮЗНИЦИ СИ МЕРЯТ СИЛАТА (ВИДЕО)

 

Китайските военновъздушни и военноморски сили започнаха военни учения в Южнокитайско море. Това се случи, след като китайският външен министър Ван Йи и държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен обсъдиха намаляването на напрежението в региона.

УНГАРИЯ КОСВЕНО ЗАЩИТИ БЪЛГАРИЯ ЗА ПЕЙДЖЪРИТЕ-БОМБИ ЗА "ХИЗБУЛА"

 

Пейджърите-бомби, които предизвикаха смъртта на 37 бойци на "Хизбула" и раниха над 3500 (отделно са взривовете на уоки-токита, убили още 20-тина и ранили още 600 бойци на ливанската терористична шиитска групировка "Хизбула", не са произведени и не са преминали през територията на Унгария. Това заяви ръководителят на Комисията за национална сигурност на Унгария Золтан Шаш в публикация в профила си във Фейсбук.

"КОЛКОТО И ДА НИ СТРУВА ТОВА": ЗАПОЧВА ПОЕТАПНАТА ЕВАКУАЦИЯ НА БЪЛГАРИТЕ ОТ ЛИВАН (ВИДЕО)

 

Започва подготовката за поетапна евакуация по въздух на българските граждани, заявили желание да напуснат Ливан.

ЗЕЛЕНСКИ ПРЕД "ФОКС": ТРЪМП ДИРЕКТНО МИ КАЗА, ЧЕ ЩЕ ПОДКРЕПЯ УКРАЙНА

 

Украинският президент Володимир Зеленски заяви в излъчено вчера интервю за телевизия „Фокс нюз“ (Fox News), че е получил "много директна информация" от Доналд Тръмп, че бившият президент на САЩ ще подкрепи Украйна във войната срещу Русия, ако бъде преизбран на президентските избори през ноември, предаде "Ройтерс".

БУНКЕРИ И БАРИЕРИ: ПОЛША И ПРИБАЛТИЙСКИТЕ ДЪРЖАВИ ПОИСКАХА ОТ ЕС СТРОГА ЗАЩИТА ПО ГРАНИЦИТЕ СИ С РУСИЯ

 

Полша и трите прибалтийски страни (Естония, Латвия и Литва) ще искат финансиране от Европейския съюз за изграждане на мрежа от бункери, бариери и военни складове по границата си с Русия и Беларус.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес