Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 28 август 2024 г.

28 август 2024, 22:00 часа • 2212 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 28 август 2024 г.

С КОНТРААТАКА НИНОВА ОБЯВИ, ЧЕ БСП МОЖЕ И ДА НЕ УЧАСТВА НА ИЗБОРИТЕ (СНИМКИ)

"Има риск БСП да не може да участва на изборите. Като председател в оставка няма да участвам в процеса, но съм извела нотариално пълномощно с пълни права на Георги Свиленски и Иван Ченчев да редят листи и да регистрират партията на изборите."

ТИМУР ХАЛИЛОВ: ПЕЕВСКИ И ХОРАТА МУ СА ИЗКЛЮЧЕНИ ОЩЕ НА 10 ЮЛИ ПО ВОЛЯТА НА ДОГАН

Пеевски и хората му са изключени още на 10 юли по волята на Доган. Това каза Тимур Халилов от ДПС в сутрешния блок на бТВ след като вчера Централното оперативно бюро изключи Делян Пеевски и обкръжението му от партията. 

"НЯМАМЕ АДЕКВАТНА ИНФРАСТРУКТУРА": БИВШ ЕКОМИНИСТЪР КАЗА КАК ЩЕ СЕ СПРАВИМ СЪС СУШАТА (ВИДЕО)

Ние нямаме адекватна водна инфраструктура в страната и също така не сме подготвени за сериозните климатични проблеми.

ПРИКРИВА ЛИ ДНСК НЕЗАКОННО СТРОИТЕЛСТВО В НБУ? ГОВОРИ АРХ. ИВАН ШИШКОВ

Или ДНСК не иска да се занимава, или прикрива незаконно строителство - трети вариант няма. Това мнение изрази пред Actualno.com бившият служебен регионален министър архитект Иван Шишков след като покривът на Аулата на Нов български университет се срути по време на ремотни дейности и затисна работник.

ФАЛСТАРТ И РАЗРИВ ОТНОСНО СЪСТАВА НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ, БЪЛГАРИЯ ПОЕМА РЕГИОНАЛНАТА ПОЛИТИКА? (СНИМКИ)

България ще получи ресор регионална политика в новата Европейска комисия (ЕК). 

СЛЕД ВРЯВА В ЕК И ЗАПЛАХИ КЪМ УКРАЙНА: ОЩЕ ПОВЕЧЕ РУСКИ ПЕТРОЛ ПОТЕЧЕ КЪМ УНГАРИЯ И СЛОВАКИЯ

През юли износът на руски суров петрол за Унгария и Словакия - през Украйна - е останал на стабилно ниво. Нефтът от "Лукойл", който спря да тече към централноевропейските страни по петролопровода "Дружба" заради украинските санкции срещу компанията, е бил компенсиран с доставки от друга руска фирма - "Татнефт", съобщи Bloomberg на 27 август, позовавайки се на неразкрит източник.

НОВИ ФРОНТОВЕ В УКРАЙНА: КУЛМИНАЦИЯТА НАСТЪПВА? (ОБЗОР - ВИДЕО)

Русия има намерение да извърши сухопътна атака срещу Украйна, използвайки територията на Беларус. Това е позицията на Михайло Притула, полковник от запаса, служил в Службата за безопасност на Украйна (СБУ).

ПРИТЕСНЕНИЕ В ПОЛША - ПРОБЛЕМ СЪС СНАРЯДИТЕ, С КОИТО ЩЕ СЕ ПАЗИ ОТ РУСИЯ

 

Днес Полша не е в състояние да произвежда 155-мм снаряди, пише Rzeczpospolita. А може и да не се очакват доставки от чужбина, както се случи с германския оръжеен гигант Rheinmetall. Пратката на снарядите беше блокирана от правителството на Южна Африка, на чиято територия те бяха произведени, опасявайки се, че могат да попаднат в Украйна.

ЗА 4 ДНИ САЩ И ИЗРАЕЛ МОГАТ ДА ВЪРНАТ ИРАН 200 ГОДИНИ НАЗАД: АНАЛИЗ НА МОХАМЕД ХАЛАФ (ВИДЕО)

 

Бенямин Нетаняху чака "най-малкото нещо" – ако Иран ударят, те знаят много добре, че израелският премиер "ще привлече САЩ в една широкомащабна война". Двете страни "ще поразят "атомните съоръжения, военната инфраструктура и най-важните обекти в Техеран и цял Иран. Иран ще бъде върнат 200 години назад за не повече от 4 дни". Такава прогноза направи в Студио Actualno журналистът, преподавател, анализатор и познавач на Близкия изток Мохамед Халаф.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес