Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 26 октомври 2024 г.

26 октомври 2024, 20:00 часа • 1215 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 26 октомври 2024 г.

ИЗРАЕЛСКАТА АТАКА СРЕЩУ ИРАН: ОЧАКВА ЛИ СЕ ОТГОВОР? (ВИДЕО)

Израелската армия обяви края на въздушната си операция срещу военни цели в Иран и посочи, че използваните за целта военни самолети са се завърнали безопасно у дома, предаде Ройтерс. При атаката са използвани над 100 военни самолета, включително стелт изтребители пето поколение F-35.

ВОЙНАТА С "ХИЗБУЛА": 400 ТОНА ЕКСПЛОЗИВИ АКТИВИРАХА СИСТЕМАТА ЗА ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ В ИЗРАЕЛ (ВИДЕО)

Над 400 тона експлозиви е употребила израелската армия, за да взриви дълъг един километър тунелен комплекс в Южен Ливан. Системата от тунели е използвана от елитните части "Радван" на шиитската терористична групировка "Хизбула", за да атакуват Северен Израел. Взривяването на структурата е извършено от израелски военни инженери.

РУСИЯ ПОДГОТВЯ НОВИ БИОЛОГИЧНИ ОРЪЖИЯ? (САТЕЛИТНИ СНИМКИ)

Русия отново прави биологични оръжия - тези опасения пак са на фокус заради нова информация, която подсказва такъв развой на нещата. Американският вестник The Washington Post публикува сателитни снимки, които показват значителна активност и разширение на руския полигон "Сергиев Посад-6".

СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА СИГУРНОСТ МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И УКРАЙНА - НАЧАЛО НА РАЗГОВОРИТЕ (ВИДЕО)

България и Украйна са започнали преговори за подписване на двустранно споразумение за сигурност. Информация за това обаче се появи предимно в украински източници, и то официални – например в официалния сайт на украинското президентство. В Министерския съвет и Министерството на отбраната на България няма и думичка за това.

РЕШЕНО И УТОЧНЕНО: 50 МИЛИАРДА ДОЛАРА ОТ ПАРИТЕ НА ПУТИНОВА РУСИЯ ОТИВАТ ЗА УКРАЙНА

Постигнахме консенсус как да предоставим приблизително 50 млрд. долара заеми на Украйна. Целта ни е до края на годината да започнем да превеждаме парите. Това обяви в официално съобщение Белият дом, визирайки договорката на ниво Г-7 за кредитна рамка за Украйна, която ще бъде подсигурена с печалбите от замразени руски активи.

РАЗСЛЕДВАНЕ: МИЛИОНИ ОТ ОРЪЖИЯ В УКРАЙНА И ВРЪЗКА КЪМ БИВШ ЗАМ.-МИНИСТЪР, САНКЦИОНИРАН ЗА КОРУПЦИЯ?

Бащата на Александър Манолев, санкциониран от САЩ през 2021 г. за корупция и бивш заместник-министър на икономиката на България, печели от румънската компания „Romarm” и украинската Агенция за поръчки в отбраната, съобщи EUreporter.

"НА РЪБА СМЕ": ХАОС С ИЗБОРИТЕ В БЛАГОЕВГРАДСКО, ИМА РИСК ОТ КОМПРОМЕТИРАНЕ НА ВОТА

Тотален хаос с изборния процес в област Благоевград заради неспирните смени на членове на секционните комисии часове преди началото на изборния ден. След проблемите във Варна и неразбирателството между ЦИК и местната РИК за организацията на вота, то в югозападния край изборите рискуват да бъдат компрометирани в частта с предаване на изборните материали, предупреди местната Районна избирателна комисия (РИК), цитирана от БНР.

МИНИСТЪР МИЛОШЕВ ОЧАКВА БЛИЗО 2 МИЛИОНА ЧУЖДЕСТРАННИ ТУРИСТИ ПРЕЗ ЗИМНИЯ СЕЗОН

България очаква над 1,9 милиона чуждестранни туристи този зимен сезон. Цялата година обемът на туристическия продукт и сектор върви с около 5 процента увеличение. Това заяви пред Нова телевизия министърът на туризма Евтим Милошев.

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес