Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 25 юли 2024 г.

25 юли 2024, 22:00 часа • 1961 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 25 юли 2024 г.

ПОЖАР СЛЕД ВЗРИВ В СКЛАД ЗА ФОЙЕРВЕРКИ КРАЙ ЕЛИН ПЕЛИН, ИМА РАНЕНИ (ВИДЕО)

Гори склад за фойерверки в района на гара Елин Пелин. Пожарът е избухнал след взрив около 18:30 часа. Сигнал към Спешна помощ е подаден в 18.35 часа и е бил за четирима пострадали, съобщи bTV. По-късно стана ясно, че тежко пострадали са двама души. Две линейки са заминали веднага, но засега медицинските екипи нямат достъп до района, тъй като пожарникарите не ги допускат.

КОЙ КОЛКО ЩЕ ПОЛУЧИ ЗА ОПОЖАРЕНИТЕ КЪЩИ ОТ ПОЖАРИТЕ: ГОВОРИ СОЦИАЛНИЯТ МИНИСТЪР

Държавата ще отдели 1578 лв. за пострадалите от пожарите хора. Средствата не са, за да се построят сградите и изгорелите къщи, а имат една-единствена цел - да се покрият разходите на хората за храна, вода и дрехи. На втория етап всички хора, собственици на пострадалите жилища от пожарите, могат да кандидатстват през общините за сумата от 2500 лв. - нейната цел е да могат да си закупят бяла или черна техника. 

НОВО РАЗВИТИЕ С КЪЩИТЕ ЗА ГОСТИ: МОЖЕ И ДА НЕ СЕ ВРЪЩАТ ПАРИ, РЕШИ СЪДЪТ

Наредбата, с която на практика се отпуска безвъзмездна помощ за къщи за гости, не е отменена. Тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) ще трябва да преразгледа последното решение по делото.

"ИМАТЕ УСТРЕМ, НО НИЕ ЩЕ ВИ ГО УБИЕМ": СОС ОТХВЪРЛИ УПРАВЛЕНСКАТА ПРОГРАМА НА ВАСИЛ ТЕРЗИЕВ (СНИМКИ)

С 32 гласа "за" общинските съветници в София отхвърлиха обсъждането на управленската програма, подготвена и предложена от кмета на столицата Васил Терзиев.

ТОРМОЗ В ИНТЕРНЕТ: КОЛКО УЯЗВИМИ СМЕ? АНАЛИЗ НА КИБЕРЕКСПЕРТА ХРИСТИАН ДАСКАЛОВ (ВИДЕО)

Зачестяват ли случаите на сексуален тормоз в социалните мрежи? 16% от тийнейджърите в Съединените щати преживяват някакъв вид сексуално насилие онлайн, преди да навършат 18 години, показва проучване на университета в Ню Хемпшир. 

ПРЕДИЗБОРНО ДЕПУТАТИТЕ ПОИСКАХА УСКОРЕНО ПРИЕМАНЕ НА ЕВРОТО - СЛУЖЕБНИЯТ КАБИНЕТ ОХЛАДИ ЕНТУСИАЗМА (СНИМКИ)

Депутатите от комисията по бюджет и финанси гласуваха решение, с което служебното правителство да ускори процеса по въвеждане на еврото в България. Проекторешението бе внесено от ГЕРБ-СДС на 19 юли, а сред мотивите, изложени от депутата Теменужка Петкова, бе изтъкнато, че заради политическата нестабилност и липсата на редовно правителство е нужно да се постигне консенсус около приоритетното приемане на закона за въвеждането на еврото в този парламент.

ПЕЕВСКИ ДОЙДЕ ДА СЕ "ИЗПОВЯДА" ЗА НОТАРИУСА И ПЕТЬО ЕВРОТО (ВИДЕО)

Изненадващо председателят на ДПС Делян Пеевски се яви пред Временната комисия за Пепи Еврото и Мартин Божанов - Нотариуса, която днес нямаше предварителен дневен ред. 

ДВА СЦЕНАРИЯ ПРЕД ДПС И ОТЛИВ НА ГЛАСОВЕ: АНАЛИЗ НА ДОЦ. МИЛЕН ЛЮБЕНОВ (ВИДЕО)

В ДПС и БСП предстоят съдебни драми. В ДПС ще има сериозен казус, свързан с регистрацията на листите, при това остро противопоставяне на двата лагера между Доган и Пеевски. Това заяви в предаването "Студио Actualno" политологът доц. Милен Любенов.

КОНПИ ЯВНО Е НАД ВЪРХОВНИЯ СЪД: ДОРИ ВАС НЕ МОЖЕ ДА Я НАКАРА ДА РАЗКРИЕ РЕШЕНИЯТА СИ

Антикорупционният фонд (АКФ) изпрати молба до Административен съд – София град (АССГ) за налагане на наказание на четирима членове на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество (КОНПИ) и на други евентуално отговорни длъжностни лица от КОНПИ.

РУСКА ВРЪЗКА: ИСТОРИЯТА ЗА СЛЕДВАЩИЯ НИ ПОСЛАНИК В УКРАЙНА НЯМА КРАЙ

"Руска връзка е по-скоро наратив, който съвсем съзнателно се прокарва" - това заяви спряганият за посланик в Украйна Петър Танев.

ПУТИН СРЕЩУ ЗЕЛЕНСКИ: ПОЛИТИКИТЕ ИМ ЗА УКРАЙНА. РУСИЯ БЯГА И ОТ АЗОВСКО МОРЕ (ОБЗОР - ВИДЕО)

Усилията на издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин да откъсне от Украйна всичко, което армията му успя да завладее дотук от международно признатите украински земи, не спират и за миг.

ПУТИН ЗАТРИВА И КУЛТУРАТА С ВОЙНАТА: "КОМФОРТНА КОРУПЦИЯ" ПО ПРИМЕРА НА СССР

За две години и половина от момента на започването на войната в Украйна, системата на Кремъл за управление на руската култура преживя няколко трансформации. И нито една от тях не може да бъде описана като лицеприятна.

КИТАЙ И РУСИЯ ТИХО ИЗГРАЖДАТ СЪПЕРНИК НА НАТО

Този месец имаше важно събиране на големи геополитически играчи в столицата на член-учредител на техния съюз, който също е мощна нация. Не говорим за 75-та годишнина на срещата на върха на НАТО, пише Bloomberg.

ПЕНТАГОНЪТ ПРЕДСТАВИ СТРАТЕГИЯТА СИ "АРКТИКА 2024": КАК ЩЕ ПРОТИВОДЕЙСТВА НА РУСИЯ И КИТАЙ

Министерството на отбраната на САЩ публикува на сайта си своята "Арктическа стратегия 2024". В документа се посочва как климатичните промени засягат Арктическия регион, до какви последици ще доведе това за сигурността на САЩ и как ще бъдат посрещнати новите предизвикателства, включително нарастващите заплахи от Русия и Китай.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес