Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня, 23 септември

23 септември 2024, 20:00 часа • 685 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 23 септември.

ГЛАВЧЕВ: РУСИЯ ОПИТА ДА ПРОВАЛИ ПАКТА ЗА БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА (ВИДЕО)

Пактът за бъдещето е факт, въпреки опита на Русия и още няколко държави с процедурни хватки да го торпилират. Това заяви българският премиер Димитър Главчев от Ню Йорк, където се провежда Седмица на високо равнище на ООН.

ДОГАН: СРАМ МЕ Е ОТ ПЕЕВСКИ

„Добре, че се получи това с това момче, аз не му произнасям името, иначе бяхме се стопили. Срам ме е от действията на това момче. Голямата им цел е да направят всичко възможно да елиминират ДПС от политическата сцена. Защо? Защото ДПС е гарант на защитната система на нашата общност. Години наред той е извоювал лични позиции в съдебната система без съдействието на ДПС, обаче от името на ДПС, които сега ползва за лични, користни интереси“.

ИЗРАЕЛ АТАКУВА 300 ЦЕЛИ НА ХИЗБУЛА В ЛИВАН, НАЙ-МАЛКО 100 ДУШИ СА УБИТИ

На 23 септември израелските военни (ЦАХАЛ) заявиха, че са нанесли удари по над 300 цели на Хизбула в Южен Ливан. От ливанското здравно министерство съобщиха, че при ударите са загинали най-малко 100 и са ранени 400 души.

ВЪПРЕКИ РЕКОРДНИЯ БЮДЖЕТ: В МВР ИМА ПОВЕЧЕ АДМИНИСТРАЦИЯ, ОТКОЛКОТО ПОЛИЦАИ

България отделя най-много пари от брутния си вътрешен продукт за полиция и сигурност в сравнение с всички останали страни от Европейския съюз. Стойностите варират от 0.7% в Ирландия до 2.5 на сто у нас, което е най-високото ниво! Тоест, България харчи повече пари за МВР, отколкото за отбрана по страндартите на НАТО - поетият ангажимент за изграждане на поддръжка и армия в рамките на Алианса е 2% от БВП.

БОРИСОВ: НОВИНИТЕ ЗАПОЧВАТ И СВЪРШАТ С ПЕЕВСКИ

С всеки мога да работя, който поставя държавата на първо място. Новините започват и свършват с Пеевски. Нашите ще започват и свършват с образование, сигурност, саниране, инфраструктура, заяви Борисов.

ЗЕЛЕНСКИ В САЩ: АКО РУСИЯ СПЕЧЕЛИ ВОЙНАТА, ВИЕ ЩЕ ЗАГУБИТЕ ВСИЧКО

„Украйна направи всичко възможно, за да държи САЩ настрана от войната, но ако позволи на Русия да спечели, това ще има катастрофални последици за самата Америка.“ Това коментира украинския президент Володимир Зеленски в интервю за The New Yorker, част от което е публикувано в УНИАН.

СТРАХЪТ ОТ РУСКОТО ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ ИЗЧЕЗВА, ДОРИ СОЛОВЬОВ Е БЕСЕН (ОБЗОР - ВИДЕО)

Режимът на издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин започва да преосмисля доколко ядрените му заплахи към Запада вършат работа във войната в Украйна. Това пише в свой материал The Washington Post.

Георги Петров
Георги Петров Отговорен редактор
Новините днес