Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 2 септември 2024 г.

02 септември 2024, 22:00 часа • 1791 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 2 септември 2024 г.

ДПС-ПЕЕВСКИ И ДПС-ДОГАН СЕ ЯВЯВАТ НА ИЗБОРИТЕ КАТО КОАЛИЦИИ, ЦИК ГИ РЕГИСТРИРА ЕДНОВРЕМЕННО

Централната избирателна комисия (ЦИК) взе странно решение да приеме едновременно заявленията за участие в изборите както от поддръжниците на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, така и от тези, които подкрепят Делян Пеевски.

ПЕЕВСКИ ОБЯВИ, ЧЕ Е РЕГИСТРИРАЛ В ЦИК "ДПС - НОВО НАЧАЛО"

ДПС - Ново начало вече е факт. Това се казва в прессъобщение, изпратено до медиите от имейл адрес, използван от фракцията в ДПС на Делян Пеевски.

МОЖЕ ЛИ ДПС НА ПЕЕВСКИ ДА СЕ РЕГИСТРИРА С ЕЛЕКТРОНЕН ПОДПИС? ГОВОРИ СТОИЛ ЦИЦЕЛКОВ 

Дълбоко се съмнявам, че може да се направи онлайн регистрация на ДПС. Това каза Стоил Цицелков от обществения съвет на комисията в сутрешния блок на бТВ. 

"НЕ ПАРТИЯТА, А ТРЕЗОРЪТ Е ГОЛЕМИЯТ МУ ПРОБЛЕМ ": ИЛХАН АНДАЙ ЗА РОЛЯТА НА ДОГАН ВЪВ ВОЙНАТА С ПЕЕВСКИ (ВИДЕО)

Доган вече олеква, губи харизмата си. При него има самоубийство на авторитет. Това заяви в интервю за Студио Actualno Илхан Андай, който е съсобственик на сайта "24 Родопи" и анализатор на процесите в ДПС.

РАЗЦЕПЛЕНИЕТО В ДПС И БСП: КОЙ ЩЕ СПЕЧЕЛИ И ПРИ КОГО ОТИВАТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ? СПЕЦИАЛЕН АНАЛИЗ НА ЕВЕЛИНА СЛАВКОВА (ВИДЕО)

Ситуацията в ДПС не е розова за избирателите. Тъжното е, че има вероятност ДПС във формата, в която го познаваме, да не може да се яви така на предстоящите избори.

БОРИСОВ КЪМ ДПС И БСП: СПРАВЕТЕ СЕ САМИ, НЕ ПРЕЗ ИНСТИТУЦИИТЕ (ВИДЕО)

"Колеги, не ги намесвайте институциите, справете се сами в рамките на Закона за политическите партии. Имате устави, спазвайте ги, всичко е нарисувано в тях", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Бургас във връзка със случващото се в ДПС и БСП.

ПРОУЧВАНЕ: ЕС ПАК ВНАСЯ ПОВЕЧЕ ГАЗ ОТ РУСИЯ, ОТКОЛКОТО ОТ САЩ

За първи път от почти две години насам страните от ЕС са внесли повече природен газ от Русия за едно тримесечие, отколкото от САЩ. Това сочи ново проучване на енергийния пазар, цитирано от ДПА.

РУСНАЦИТЕ ХЕМ ИСКАТ ВОЙНА, ХЕМ ЧАКАТ МИР. АНАЛИЗ: ПОКРОВСК НЕ Е ЗАГУБЕН (ОБЗОР - ВИДЕО)

Малко под половината от руснаците категорично подкрепят войната в Украйна, като процентът се движи около 43-44% през лятото на 2024 година, а още около 30-35% по-скоро я подкрепят.

ЗЕЛЕНСКИ ПОИМЕННО ПОСОЧИ ЗАПАДНИТЕ ЛИДЕРИ, ОТ КОИТО ЗАВИСИ РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ОРЪЖИЯ СРЕЩУ РУСКА ТЕРИТОРИЯ

Оръжията с далечен обсег са ключът към завършването на тази война. И разрешението за тяхното използване зависи от конкретни политици. Това каза украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщението си на 1 септември.

ЗА ДА СИ НОМЕР ЕДНО: ПЕЧЕЛИ ВЕЧНАТА ВОЙНА - НА ТЕХНОЛОГИИТЕ

Лятото на 2024 г. се очертава като едно от най-бурните в историята на американската политика и фондовия пазар, пише The National Interest. Един кандидат за президент драматично се оттегли, друг едва избегна куршума на убиец и най-важните избори на световната сцена бяха прекроени за броени седмици. Изоставането на икономическите показатели и предупреждението за забавяне на растежа на икономиката в САЩ предизвикаха глобална разпродажба на акции. Тъй като този сезон на нестабилност се разгръща, едно нещо остава постоянно: императивът за американските и съюзническите корпоративни директори техните компании да са номер едно в технологичния свят.

"ЗАМИНАВАМЕ ЗАВИНАГИ": УЖАСЪТ НА ВОЙНАТА ПРИБЛИЖАВА НЕУМОЛИМО ПОКРОВСК

 

С прегръдки и сълзливи сбогувания семействата качват деца и възрастни хора на вагоните на централната жп гара в източния украински град Покровск. Те стоят и махат през прозорците, докато си тръгват. С руската армия на прага си, Покровск е град, който осъзнава реалността. Тази апокалиптична картина, описваща ужасяваща реалност на руската агресия, рисува кореспондентът на The New York Times Андрю Крамър в репортаж за изданието.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес