Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 17 септември 2024 г.

17 септември 2024, 22:00 часа • 4879 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 17 септември 2024 г.

ВАС ПАК ОТСЪДИ В ПОЛЗА НА ПЕЕВСКИ

Върховният административен съд (ВАС) отново отсъди в полза на коалицията на Делян Пеевски.

КОРУПЦИЯ И ИМУНИТЕТ: "БОЕЦ" ПАК СЕ ПРИЦЕЛИ В БОЙКО БОРИСОВ (ВИДЕО)

Лидерът на сдружение "БОЕЦ" Георги Георгиев обяви, че е готов да предостави на депутатите от "Продължаваме промяната - Демократична България" документ, в който, по думите му, "се съдържат данни за прякото участие на Бойко Борисов, в качеството му на премиер, в конкретна корупционна схема".

"УСЕЩА СЕ ФОРМА НА КОМФОРТ": КАК СЕ ИЗБИРА ГЛАВЕН ПРОКУРОР? ГОВОРИ СЪДИЯ АТАНАСКА ДИШЕВА (ВИДЕО)

Няма никаква пречка г-н Сарафов да бъде един от номинираните за нов главен прокурор. Това става в четири поредни заседания на пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС). Първото такова заседание е този четвъртък (19.09.2024 г.). Практиката показва обаче, че повечето такива номинации се правят към края на процедурата.

БАБХ ЗА СПОРНИТЕ ТАКСИ НА "ЗЛАТНИЯ ГЬОЛ": НЕ МОЖЕМ ДА РЕГУЛИРАМЕ

Българска агенция по безопасност на храните не е компетентна да регламентира и да регулира банковите такси, които се събират за дезинфекция през т.нар. "златен гьол" на граничния пункт "Капитан Андреево". Това се разбира от отговор на служебния министър на земеделието и храните Георги Тахов след депутатски въпрос.

СТЕФАН СПАСОВ: ХЕКИМЯН ЛЪЖЕ, НЯМА КАК КМЕТЪТ ЕДНОЛИЧНО ДА РЕШИ ДА СЕ ОТРЕЖАТ ДЪРВЕТАТА НА "ОПЪЛЧЕНСКА" (ВИДЕО)

Антон Хекимян доста свободно борави с някои правни термини, съветвам го да се запознае по-добре с това как функционират двете институции - СОС и Столична община, защото трябва да знае, че кметът няма как еднолично да вземе решение да бъдат отсечени такъв брой дървета. Това заяви в интервю за Студио Actualno общинският съветник от "Спаси София" Стефан Спасов.

"СРЕДАТА В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ НЕ Е ЛЕСНА": ВАСИЛ ТЕРЗИЕВ НЕ ВИЖДА НИЩО НОВО ОТ ОПОНЕНТИТЕ СИ

„Опонентите ми ме обвиняват за всичко от ден едно, така че нищо ново“. Това заяви кметът на София Васил Терзиев.

ЗАПЛАХИ СРЕЩУ УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ СЛЕД НОВИЯ АНТИ-ЛГБТ ЗАКОН: МОН С ДЕТАЙЛИ КАК ЩЕ ГИ СПИРА

Как ще реагира педагогическият персонал, без да нарушава закона, при тормоз над ученици - във връзка с последните промени в Закона за училищно и предучилищно образование, забравяващи "пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация"? Това пита народният представител от ПП-ДБ Иван Белчев, като иска отговор от образователния министър проф. Галин Цоков има ли наръчник за училищата в такива ситуации и какви мерки ще предприеме МОН.

ФОН ДЕР ЛАЙЕН ОБЯВИ СЪСТАВА НА НОВАТА ЕВРОКОМИСИЯ: КОЙ РЕСОР Е ЗА БЪЛГАРИЯ? (ВИДЕО)

Урсула фон дер Лайен представи състава и ресорите на новата Европейска комисия, чийто мандат ще тече от 2024 до 2029 г.

ЕК ПРЕПОРЪЧА ЗАБРАНА ЗА ПУШЕНЕ И НА ОТКРИТО - ВКЛЮЧЕНИ СА НЕ САМО ТРАДИЦИОННИТЕ ЦИГАРИ

Европейската комисия официално препоръча по-добра защита на хората от въздействието на вторичния тютюнев дим и аерозолите чрез преразглеждане на препоръката на Съвета на ЕС относно среда без тютюнев дим.

НОВА ПОРЦИЯ СМЯХ В КУРСК: РУСИЯ ЕВАКУИРА НОВИ НАСЕЛЕНИ МЕСТА, ДОКАТО ОБЯСНЯВА КАК НАПРЕДВА (ОБЗОР - ВИДЕО)

Задължителна евакуация на населените места в Рилска и Хомутовска община на Курска област беше официално обявена от изпълняващия длъжността губернатор на областта Алексей Смирнов. Той оповести решението в официалния си канал в Телеграм.

ПЛАНЪТ ЗА ПОБЕДА НА УКРАЙНА: РАКЕТИ И ПАРИ БЕЗ УЧАСТИЕТО НА САЩ? (ВИДЕО)

Няма да обявя съобщение за промяна на политиката на САЩ относно американските ракети в Украйна и използването им по цели на руска територия. Това обяви говорителят на Държавния департамент Матю Милър на редовен брифинг.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес