Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 1 септември 2024 г.

01 септември 2024, 20:00 часа • 2488 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 1 септември 2024 г.

НАЦИОНАЛНИЯТ СЪВЕТ НА БСП ИЗКЛЮЧИ КОРНЕЛИЯ НИНОВА ОТ ПАРТИЯТА (ВИДЕО)

Националният съвет на БСП изключи досегашния лидер Корнелия Нинова от партията. Заедно с нея бяха изключени и Иван Ченчев, Георги Свиленски и Крум Дончев, като предложенията за всеки бяха гласувани поотделно. За изключването на Нинова гласуваха 105 души, 16 бяха против, а 4 се въздържаха.

НИНОВА ЗАДЪЛЖЕНА ОТ СВОИТЕ ДА ДАДЕ ПЪЛНОМОЩНО НА ЗАФИРОВ, ТЯ ОТКАЗА

Националният съвет на БСП задължи Корнелия Нинова да упълномощи временния председател Атанас Зафиров да регистрира партията за изборите на 27 октомври. Това стана след гласуване на Националния съвет на социалистите, който се провежда в София.

"БСП БЕЗ НИНОВА" СРЕЩУ "ЗАФИРОВ Е ПОЗОР": НАПРЕЖЕНИЕ НА "ПОЗИТАНО" ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИЯ СЪВЕТ (СНИМКИ И ВИДЕО)

Протест в подкрепа на председателя в оставка Корнелия Нинова се провежда пред централата на БСП. От снощи са събрани 400 подписа от цялата страна в подкрепа на исканията на протеста, твърдят симпатизантите на досегашния лидер.

АТАНАС ЗАФИРОВ: ВЪВ ВТОРНИК ПОДПИСВАМЕ КОАЛИЦИОННОТО СПОРАЗУМЕНИЕ МЕЖДУ 20 ПОЛИТИЧЕСКИ СУБЕКТА

"Пред Националния съвет потвърдихме графика, по който вървим към консолидация на лявото политическо пространство. Във вторник подписваме коалиционното споразумение между 20 политически субекта от ляво-център". Това заяви на брифинг след заседание на Националния съвет изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров. Той обясни, че продължават и днес разговорите с част от партиите по уточняване на детайлите във връзка със съвместното явяване на изборите.

"БЪЛГАРИЯ БЕЗ ПЕЕВСКИ": ДПС-ДОГАН С ПРИЗИВ КЪМ ОСТАНАЛИТЕ ПАРТИИ

Апелът ни „България без Пеевски“ не е само призив в отчаян акт на самосъхранение от наша страна. Това е единственият и крайно необходим път за освобождаване на държавността в България от оковите на зависимостите и корупционните практики по високите етажи на управление. Това се казва в декларация, публикувана от пресцентъра на ДПС към всички останали партии.

БЛИЗЪК ДО ДОГАН: ИМА СИГНАЛ ЗА СИГУРНОСТТА И ЗДРАВЕТО МУ, СПРЕЛИ СА МУ ТОКА И ИНТЕРНЕТА

Според приближени до почетния председател на ДПС няма ДПС на Ахмед Доган и ДПС на Делян Пеевски. Има само едно ДПС и то е на почетния председател. Те казват, че имат пълномощни от Джевдет Чакъров и ще положат усилия за регистрацията на партията и в ЦИК, и по места, и за участие в комисиите, които са регионални.

ХЪРВАТИЯ: СЪРБИЯ СЕ ВЪОРЪЖАВА ЗА ЕДНОСЕДМИЧНА ФИКТИВНА ВОЙНА

Хърватският президент Зоран Миланович коментира сръбската покупка на френски изтребители „Рафал“, като каза, че Сърбия е два пъти по-изостанала от Хърватия и набавя оръжие, за да бъде готова за „едноседмична фиктивна война“, предаде ХИНА.

СТОТИЦИ ДРОНОВЕ СРЕЩУ РУСИЯ, ВКЛЮЧИТЕЛНО МОСКВА: ГАЗОПРОВОД И ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛА СА В ПЛАМЪЦИ (ВИДЕО)

 

Серия от атаки с дронове, насочени срещу обекти на енергийната инфраструктура на Русия, стана в малките часове на тази нощ и сутринта.

ПЪРВИ ЗНАК: ОПЕРАЦИЯ "КУРСК" ВЛИЯЕ НА ПОКРОВСК, ИГРА НА ВОЕНЕН ШАХ ОТ ВСУ (ОБЗОР - ВИДЕО)

 

Операция "Курск" изглежда започва да дава известни резултати, макар и засега малки, що се отнася до руската офанзива в Покровското направление.

РУСКИЯТ ТЕРОР СРЕЩУ ХАРКОВ ПРОДЪЛЖАВА, ДЕСЕТКИ СА РАНЕНИ ПРИ УДАРИТЕ (ВИДЕО)

 

Русия продължава с ракетните удари по Харков. През последните дни градът е подложен на масиран обстрел, като Москва нанася удари основно по цивилната инфраструктура.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес