Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-посещавани във Велико Търново са българските пиеси

07 февруари 2014, 11:58 часа • 13322 прочитания

Най-посещавани в театър „Константин Кисимов” във Велико Търново са българските пиеси, съобщи Агенция Фокус.

През месец януари в Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” във Велико Търново се проведе инициативата „Месец на българските заглавия”. Към инициативата е бил проявен голям зрителски интерес.

Великотърновската публика е предпочела българските заглавия пред чуждите. Около 1600 зрителя са посетили българските пиеси, а приходите от билети надхвърлят 6000 лева.

Януари месец е започнал с пиесата „Железният светилник” от Димитър Талев, последвана от „Милионерът” от Йордан Йовков. Инициативата е завършила с пиесата ”Българи от старо време” на Любен Каравелов.

„Спектаклите бяха пуснати на промоционални цени. Залите бяха препълнени. Дори се наложи „Милионерът” да го заложим още веднъж на камерната сцена, защото нейният капацитет е по-малък. Радвахме се на голям интерес, бурни аплодисменти’’, коментира още Васил Вълчев, директор на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов”.

 Това е първото провеждане на подобна инициатива във Велико Търново. В нейната основа е заложено популяризирането на българското изкуство и тя ще бъде продължена и през следващите месеци.

Ивайла Димитрова
Ивайла Димитрова Отговорен редактор
Новините днес