Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Над 200 000 коли се очакват в деня на прибирането

22 септември 2015, 11:43 часа • 3975 прочитания

Повече от 200 000 автомобила се очаква да се приберат днес в страната, тъй като днешният празничен ден е последният от поредицата почивни дни, предаде БГНЕС. 

Всички ГКПП работят при пълни капацитети. Осигурен е оптимален режим на работа на служителите от ГД „Гранична полиция“ за максимално облекчаване на пропускателния режим на граничните пунктове. 

Поради очакванията за интензивен трафик за влизане в страната през българо-гръцките пунктове Кулата и Маказа на празничния 22 септември, от ГД „Гранична полиция“ препоръчват на пътуващите от Гърция да използват и съседните контролно-пропускателни пунктове – Илинден, Капитан Петко войвода и Ивайловград. 

През последния празничен ден, особено в следобедните часове, се очаква засилване на трафика по основните пътни артерии на страната и на входовете на големите градове. От Пътна полиция припомнят на шофьорите да планират пътуването си в по-ранен час, да се движат със съобразена скорост и да не предприемат рисково изпреварване. Осигурено е полицейско присъствие и контрол по главните пътища и възловите места в страната, на участъците с интензивен трафик ще бъда разположени и допълнителни сили. Служителите на пътната полиция призовават за стриктно спазване на правилата за движение и толерантност на пътя. 

В началото на 4-те почивни дни – в съботния ден от сутринта се извиваха колони от автомобили по автомагистралите на страната, както и през граничните пунктове към Гърция и Турция. В съботната сутрин, а и през целия ден, хиляди, насочили се към Гърция, буквално пъплеха по ГП-79. Преди Дупница колоната беше над 20 км. Километрични колони се виеха на ГКПП Кулата и Маказа. 

На магистрала „Тракия” повече от 4 часа трябваха, за да може да се стигне от София до Пазарджик. На 4 места магистралата бе блокирана от коли. Много от тях бяха аварирали заради голямата жега тогава и заради бавното предвижване. На 67 км на АМ „Тракия“ в стеснението пък автомобилите бяха буквално заковани на място. 

На ГП Е-79 се стигна до там, че кметът на Дупница Методи Чимев разпореди 2400 бутилки с минерална вода да бъдат изпратени за пътниците, блокирани в задръстването на главния път. Организирани бяха и хора, които да раздават водата.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес