Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Муса Палев: Лесно е да подам оставка, но е безотговорно

23 юни 2013, 18:46 часа • 14528 прочитания

Областният управител на Благоевград Муса Палев заяви в ефира на БТВ, че няма да подаде оставка, защото е безотговорно. На фона на ежедневни протести на граждани пред общината, които не искат той да поеме поста, Палев заяви, че оставката било най-лесното решение.

„Болно ми е като виждам това, никога не съм вярвал, че това може да ми се случи. Най-лесно беше да се откажа и да не вляза в сградата на общината, но какво казваме на религиозната общност, която представлявам. Излиза, че сме втора ръка хора”, заяви Палев.

Той се усъмни, че протестиращите срещу него са подведени от конкретни лица и политически сили. По думите му той се надява разумът в хората да надделее и да разберат, че са подведени в недоволството си срещу него и посочи ВМРО като едни от организаторите и добави, че протестиращите имат неправилна информация за това, което се случва.

Палев отрече един от доводите на протестиращите срещу назначението му – че не е имал подходящо образование. „Имам образование, магистър съм. С какво ДПС е по-различна от другите партии. Трета партия е в региона и има право да управлява."

Той заяви, че е номинация на премира Пламен Орешарски и е поел ангажимент към него да бъде областен управител. „Няма нищо компрометиращо по мой адрес и затова няма причина да се оттегля”, категоричен беше областният управител. Той обеща да работи за всеки един гражданин в областта и ще даде всичко от себе си в работата си.

Палев се определи като демократ по душа и добави, че планира да се срещне с недоволните граждани.

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес