Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мюфтийството за Йерусалим: Световният мир е в огромна опасност

07 декември 2017, 14:44 часа • 2589 прочитания

Близкият изток е буре с барут, а фитилът е Йерусалим. Световният мир е в огромна опасност.

Това се казва в позиция на Главното мюфтийство по повод решението на американския президент Доналд Тръмп да обяви Йерусалим за столица на Израел.

Йерусалим е свещен град и територия за трите световни религии. Всяко решение за оспорвания статут трябва да бъде в рамките на дипломатически преговори между палестинския и израелския народ, както и ООН, заявяват от Мюсюлманското изповедание.

Мюсюлманско изповедание изразява своето безпокойство от възникналия пореден конфликт. Създалият се напрегнат процес засяга юдеите, християните и мюсюлманите по целия свят. Близкият изток е буре с барут, а фитилът е Йерусалим. Световният мир е в огромна опасност.

Във времена, в които светът е толкова нестабилен, а глобалният тероризъм е във възход, тази постъпка би подхранила фанатизма и насилието. Едностранните актове няма да спомагат мирното разрешаване на конфликта, който датира от десетилетия и търси решение. Главно мюфтийство изразява позиция на безпокойство и подканва световните лидери за диалог под егидата на ООН.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес