Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Момчето, което спря лечението си в знак на протест днес има рожден ден

07 март 2014, 09:45 часа • 8417 прочитания

Днес, повод да почерпи има Председателят на Фондация „Христо Гешов“ и лице на кампанията за борба с хепатита - Христо Гешов.

Христо доказа, че сам, с много хъс, енергия и положителна емоция може да се постигне много. Христо е носител на коварният вирус хепатит Б тежки усложнения – цироза на черния дроб в напреднал стадии. Христо в края на миналата година отказа да пие животоспасяващото си лекарство в знак на протест срещу здравното министерство, след което част от исканията му бяха изпълнени.

Христо е борбен човек и доказа, че невъзможни неща няма. Определя се като обикновен човек, но за нас, екипът на Фондация „Христо Гешов“ той е истински българин, готов да се жертва в името на българският народ.

Ние, неговите колеги му пожелаваме на първо място здраве и дълъг живот, много професионални успехи. Нека щастието го спохожда във всеки един ден от живота му, нека радоста го дебне зад всеки ъгъл, нека има повече поводи за усмивки, късни вечери с верни приятели. Желаям му животът му да бъде като песен, да продължава в борбата си, защото България има нужда от него. Приятелю, пожелаваме ти истинска любов – обичай лудо и се раздавай, и докажи на света, че с любов отминават всички болести. Бъди искрен бъди истински.

Днес на този ден всеки един от популярните личности в страната ни застава отново зад каузата Гешов, застава зад него като личност и му желае пълно оздравяване . Христо ние сме с теб !

Христо стартира Национална информационна кампания за борба и превенция с хепатита миналата година дни след като излиза от дългия си престой в болница в София. По – късно основава фондация, която освен с превенция срещу хепатита помага и на граждани живеещи с вируса хепатит. Той е и организатора на Национално турне в подкрепа на борбата с хепатита, което преминава през страната.

И ние му желаем здраве и дълголетие и много поводи за почерпка!

Десислава Мирчева
Десислава Мирчева Отговорен редактор
Новините днес