Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Менса предлага кандидатите за депутати да положат IQ тест

18 август 2014, 17:21 часа • 21643 прочитания

От българския клон на Международната организация на хората с висок коефициент на интелигентност (Менса - България) отправят покана към всички потенциални кандидати за народни представители, които ще включите във вашите листи за участие в изборите за Народно събрание на 5 Октомври 2014 г., да се подложат на тест за интелигентност. В позицията се допълва: "Считаме, че наред с по-прозрачното представяне на самите кандидати, тестът ще помогне и на вас, при взимането на решение кои именно кандидати да предпочетете за вашите листи".

Надяваме се, че кандидатите, които направят теста, ще оповестят своите резултати публично. „Менса – България” в този случай се ангажира да проведе теста без такса (или да възстанови таксата, ако такава вече е платена) и да потвърди резултатите на участниците след тяхното оповестяване, обясняват от организацията. От там допълват, че резултатите не биха могли да бъдат оповестени  без изрично декларираното съгласие на участниците за тяхното публично обявяване.

Тестът за интелигентност е по стандарт, одобрен от „Менса Интернешънъл”, и се използва в цял свят. Продължителността на изпита е 30 минути, а резултатите излизат в рамките на 30-60 минути по-късно.

 

 


Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес