Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Майките на децата с увреждания са готови за протест, искат среща с Ананиев

23 януари 2019, 21:45 часа • 2600 прочитания

За незабавна среща с министъра на здравеопазването настояват от Инициативата Системата ни убива. Поводът е необходимостта от реформа в ТЕЛК.

„Ние от Инициативата Системата ни убива всички, поискахме детайлни данни от регистрите на ТЕЛК за да направим и свои анализи. Получихме два официални отговора, че не може да ни бъде предоставена анонимизирана информация от тази система. Това, разбира се е пълен абсурд. Очакваме и отговора на МЗ на същото наше искане.

Поради липсата на данни, на които да базираме анализа си, се позоваваме на истински случаи на хора, пострадали при преосвидетелстване по правилата на текущата Наредба за Медицинската експертиза, предаде БГНЕС.

Днес внасяме становище от името на НГИ СИСТЕМАТА НИ УБИВА ВСИЧКИ в Министерство на Здравеопазването други отговорни институции”, обявиха в позиция Мая Стоицева, Весела Одажиева и Валентина Ташкова.

„Настояваме този експеримент да бъде прекратен като неуспешен и да се прекратят опитите с нови експерименти върху живи хора и техните съдби. Настояваме за спешно стартиране на истинска реформа в ТЕЛК, и тази реформа да се реализира с мисъл за хората и тяхното бъдеще.

Настояваме за спешна среща с Министъра на здравеопазването във връзка с текущата Наредба за Медицинската експертиза и обявяваме готовност за протестни действия”, казаха още от Инициативата Системата ни убива.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес