Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мая Манолова откликна на протеста на жители на с. Тодорово

12 юли 2017, 20:11 часа • 6843 прочитания

Омбудсманът Мая Манолова беше днес в Исперих и в близкото село Тодорово, жителите на което настояват да бъде запазено училището им, определено за закриване с решение на Общински съвет Исперих, предаде БГНЕС.

Събрани са над 500 подписа в протестна подписка, но искането им е чуто само от Мая Манолова, въпреки че брожението им е отправено и до други институции.

Манолова е разговаряла с министъра на образованието Красимир Вълчев и има неговата подкрепа, а също и подкрепата на председателя на Парламентарната комисия по образование Милена Дамянова. Политиката на правителството и на парламента е да се запазват училищата в малките населени места и да се подпомагат със субсидии, също и работещите в тях учители. Омбудсманът посети училището в Тодорово и се запозна с условията, при които се обучават децата, след което в Исперих тя се срещна и разговаря със заместник-кмета на града Айджан Бейтула и с председателя на Общински съвет Исперих Даниел Димитров, които защитиха решението на местната власт.

Манолова твърдо отстояваше позицията си, като в един момент тонът стана рязък и категоричен. При своето посещение в Тодорово и после в Исперих, омбудсманът беше придружена от областния управител на област Разград Гюнай Хюсмен, който подкрепи нейната позиция. Докато траеха срещите и разговорите на Манолова, екипът й от експерти се срещна с граждани на Исперих и се запозна с проблемите им.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес