Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Летен сезон 2024: Високи ли са цените по Черноморието за българския турист? (ВИДЕО)

06 август 2024, 13:43 часа • 2585 прочитания

Летния сезон е в разгара си, а плажовете по Черноморието се радват на стотици туристи, оправдавайки очакванията, че тазгодишният сезон ще бъде по-добър от миналата година. ОЩЕ: Колко струва сянката на плажа тази година? 

На същото мнение ли са обаче представителите на туристическия бранш и кои са най-големите предизвикателства с туризма у нас?

Източник: IStock 

"Сезонът сега е добър, но имаше и доста спадове. Започнахме добре с късните Великденски празници, защото имаше туристи от Гърция, Румъния, но след това имаше и лек отлив, от началото до средата на юли. И сега, когато трябва да е най-силното време, има доста туристи", разказа пред Actualno.com управителя на Комплекс "Rainbow 1" в Слънчев бряг Юлиан Атанасов. 

Според хотелиерите, тази година не се усеща силна липса на български туристи, въпреки че чужденците все още преобладават. 

Поддържа се тенденцията all inclusive пакетите да се предпочитат предимно от семейства с деца, а по-младите клиенти да използват по-разнообразни и различни услуги. Липсата на персонал обаче все още остава сред основните проблеми на бранша.

Оказва ли влияние инфлацията и повишаването на цените върху предпочитаните услуги от туристите и времето за престой - вижте в репортажа: 

Александра Йошева
Александра Йошева Отговорен редактор
Новините днес