Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Костов: Има нови факти за незаконни действия на МВР по случая в Перник

08 март 2012, 13:37 часа • 4339 прочитания

Има нови факти за незаконни действия на МВР по случая за отвличането и убийството на Мирослава от Перник и смъртта на Стойчо Стоев.

За тяхното изясняване, както и за уточняване на противоречията в дадените вече обяснения, алтернативната комисия на опозицията в парламента иска среща поотделно с премиера Бойко Борисов и с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Това обяви пред журналисти в Народното събрание съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов, който участва и в контракомисията. Костов засега се въздържа да навлиза в детайли за новите данни, с които разполагат депутатите, както и да уточни дали те са във връзка с разследването като цяло или само със смъртта на Стоев.

Комисията ще излезе с доклад, вероятно след Великден, в който всичко ще стане ясно, обясни десният лидер. Написали сме две писма за срещи - едното с премиера, другото - с Цветанов, главния секретар на МВР Калин Георгиев и директора на ГДБОП Станимир Флоров, допълни Костов.

Той заяви, че ако няма адекватна реакция, ще бъдат използвани други средства, в рамките на закон, в т. ч и парламентарни, за да бъде получен отговор. Вчера депутатите от алтернативната комисия са имали среща по случая с главния прокурор Борис Велчев.

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес