Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кошлуков отстрани кореспондента на БНТ в Берлин

01 октомври 2019, 10:49 часа • 3011 прочитания

Българската национална телевизия затваря кореспондентското си бюро в Берлин и освобождава досегашния си кореспондент там Мария Стоянова, съобщи "Клуб Z". По-късно самата Стоянова потвърди уволнението си и пред други медии. Допълнителното споразумение към договора й, изтичащо на 30 септември, не е било подновено, а на 20 септември получила документ, подписан от генералния директор на БНТ Емил Кошлуков, без в него да е посочена причина за освобождаването й.

От държавната телевизия обясниха пред медиите, че не могат да си позволят корепондентски пункт в Берлин, а преди него са били закрити и бюрата в Москва и Скопие.

Някои медии обвързаха прекратяването на договора на Стоянова с лично отношение към нея от страна на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков. Мария Стоянова беше председател на Съвета за електронни медии (СЕМ) по времето, когато Кошлуков за първи път се яви на конкурса за генерален директор на БНТ. Стоянова е била против неговата кандидатура и е изразила резерви относно професионалната му биография и компетентността му.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес