Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Коронавирус във Външно министерство, Екатерина Захариева се самоизолира

04 ноември 2020, 13:40 часа • 3739 прочитания

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се самоизолира, след като зам.-министър Петко Дойков даде позитивен резултат за Ковид-19 с бърз тест в рамките на рутинно изследване на ръководния състав на МВнР. Очакваме резултата от неговия PCR-тест, съобщават от Външно министерство.

След положителният тест на Дойков, екип на РЗИ е направил бърз тест на Захариева, който е отрицателен, до края на деня се очакват резултатите от нейния PCR тест.

Захариева няма оплаквания и е в добро общо състояние, като продължава да изпълнява служебните си задължения, подчертават от външно министерство.

Въпреки че резултат от бърз тест не е основание за карантиниране, вицепремиерът незабавно се самоизолира, докато резултатите на зам.-министър Дойков не бъдат потвърдени и с PCR-тест.

Дойков бил в делегацията на вицепремиера Захариева в Берлин за тристранната среща в понеделник с Република Северна Македония и Федерална Република Германия. Делегациите на двете държави са уведомени за случая, подчерават от външно министерство.

Под карантина са поставени още от членовете на българската делегация от Берлин.

МВнР уточняват, че вицепремиерът Захариева и членовете на нейната делегация, както и екипажът на специалния самолет, бяха тествани чрез PCR-тест преди заминаването и резултатите на всички бяха негативни. Днес целият екип на министъра ще бъде тестван още веднъж с бързи и с PCR тестове.

 

 

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес