Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Константин Тренчев: Има 3 големи проблема в медицината

02 юли 2014, 19:20 часа • 26794 прочитания

Има 3 големи в медицината – 2 млн. неплащащи, но ползващи услуги (това трябва да се покрива), огромният брой болници (бюджетът е разчетен при 400 болници, междувременно се откриват нови болници, освен това има голям брой неефективни болници), трета – нужна е електроанна система, която да следи кой, кога и къде е отишъл. Това коментира в ефира на БНТ лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев.

Той настоя за спешна актуализация на бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) още от това НС, тъй като парите щели иначе да стигнат само до 20 септември. Това искане, както и много други в сферата на здравеопазването ще бъде направени на специалната пресконференция, която ще се състои в неделя.

Като цяло парите в Здравната каса не се употребяват не се използват ефективно, категоричен беше Тренчев. Той добави, че средствата изтичат "къде ли не".

Синдикалният лидер коментира още, че проблемите със спешната помощ не са само в София. По думите му от една страна има достатъчно линейки, в които няма кой да се качи. Същевременно много лекари работят извънредно, за да си докарат някой и друг лев допълнително. Така обаче се ограничават възможностите да бъдат назначени още лекари и друг медицински персонал.

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес