Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Колеги предупредели полицая-убиец преди разстрела

17 септември 2012, 12:06 часа • 5754 прочитания

Единственият сигнал в полицията срещу Иво Маринов е подаден в петък, 14 септември, непосредствено преди убийството на Ивелина Славчева.

Тя е била посрещната от двама служители на реда, с които е провела разговор. След това Иво Маринов е предупреден по телефона от колегите си.

Според разследващите именно предупреждението може да е провокирало убийството.

Стана ясно още, че полицаят-убиец е имал афера не само със застреляната от него Ивелина. Той си писал часове наред с още 4 момичета в интернет, на които според запознати "досаждал и канел постоянно на срещи за секс".

Маринов друг път не е стрелял със служебното си оръжие и е имал само едно наказание - причинил повреда на служебния автомобил, докато бил катаджия, и заедно с колегата си излъгали за истинската причина за произшествието. След това бил преместен на друга работа в полицията.

Директорът на ловешката полиция съобщи, че с Маринов работи психолог. По думите му са взети всички мерки да не се самоубие в ареста. "След изтичане на 72-часовата мярка за неотклонение ще искаме постоянен арест", добави комисар Георги Иванов.

Редактор: Георги Иванов

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес