Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кой има имен ден днес, 5 септември 2024 г. Честито!

05 септември 2024, 05:55 часа • 14442 прочитания

На 5 септември 2024 г. имен ден празнуват всички, които носят името Захарий, Елисавета и производните им.

Имени дни през септември 2024 г.

Светците

Св. пророк Захарий и света праведна Елисавета са родители на св. Иоан Предтеча. Захарий бил син на свещеник Варахия, Елисавета - сестра на Анна, майка на св. Дева Мария.

Захарий бил убит в храма между жертвеника и олтара от Иродовите войници, задето не казал къде е синът му - детето Иоан, за да го погубят по наредбата за избиване на Витлеемските младенци.

Св. Елисавета била "от дъщерите Ааронови" (Лук. 1:5). Според предание, водещо началото си още от апостолско време, именно св. пророк Захария, като първосвещеник в храма в Йерусалим, въвел Пресвета Богородица в храма.

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Пожелавам ти в живота твой само щастие да жънеш, само щастие да сееш и много дълго да живееш!

*** 

Днес е твоят имен ден! Носи името си с гордост! Запази го чисто и неопетнено, за да грее от род на род, от век на век! Човек за името живее и само с име е човек.

***

На този ден благословен ти желая вяра, която да не те напуска в трудните моменти! И не забравяй лесно е да склониш глава и по-трудно е да победиш. Казват, че животът е игра, в която все някой побеждава и аз ти пожелавам победителят да бъдеш ти! Честит имен ден!

*** 

Пожелавам ти да бъдеш като тревата и да се изправяш всеки път, когато те газят ! Да бъдеш като кокичето - да намираш топлина дори в най-големия студ ! Да бъдеш като звездите - да си близка и едновременно далечна, но винаги даряваща любов и светлина! Честит имен ден!

*** 

Честит имен ден! Нека винаги намираш сили да се справяш с всичко, да прощаваш и на всички нас любов да даряваш!

*** 

На този ден благословен ти желая мъдрост, за да правиш верен избор, здраве и много любов, за да има смисъл това, което постигаш! Честит имен ден!

*** 

Нека всеки ден за теб да бъде изпълнен с радост, в душата ти има само светлина, а в сърцето си да носиш огъня на любовта. Пожелавам ти още много мечти, които да сбъднеш и крепко здраве, за да има смисъл всичко това! Честит имен ден!

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес