Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Варна няма да подава оставка

25 февруари 2013, 14:27 часа • 3308 прочитания

Варненският кмет Кирил Йорданов няма да подава оставка. Това каза самият Йорданов на извънредна пресконференция, съобщи БГНЕС.

"Оставката ми трябва да удовлетворява тези, които я искат и да не бъде в ущърб на тези, които са ми гласували своето доверие. За мен са гласували 55% от 70 000 варненци, участвали в последните избори", каза Йорданов в отговор на въпрос дали вчерашният масов протест не е достатъчен повод за напускане на поста.

По отношение на самозапалилия се Пламен Горанов пред Община Варна Кирил Йорданов каза следното: "това е трагичен, драматичен случай, който се разигра на стълбите пред Община Варна, по случая е образувано досъдебно производство за склоняване към самоубийство".

"Ако досъдебното производство установи, каквото и да е мое отношение по случая, веднага, незабавно и без покана ще подам оставката си. Веднага!", подчерта още Кирил Йорданов.

Варненският кмет каза, че не е подписвал нито един от договорите, касаещи сделки на общината с ТИМ. Направил съм щателна проверка. Галерията за съвременно изкуство във Варна е отдадена на концесия за 35 г., стадион Варна е апортиран в смесено дружество, а крайбрежната "Алея Първа" е продадена на "Холдинг Варна" без мое участие", каза още той.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес