Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Пазарджик: Общината вече е премахнала 90 изоставени автомобила

20 август 2024, 15:56 часа • 689 прочитания

"Отстранихме близо 90 изоставени автомобила от градския пейзаж от януари досега. Благодарен съм, че в по-голямата си част собствениците са благосклонни и отстраняват сами автомобилите си, след като ги сигнализираме. В други такива се налага да упражним правомощията си и да ги премахнем ние." Това пише кметът на община Пазарджик Петър Куленски във Фейсбук.

"И в двата случая целта е само една - искаме гледки като тази на снимките, които са познати на всички в Пазарджик, да останат в историята. Изоставените автомобили представляват и естетическо, и екологично натоварване на града, което трябва да спре да съществува в условията на един развиващ се град.

Всеки автомобил, който се идентифицира като изоставен, получава известие от страна на общината. Собствениците имат 15-дневен срок, в който трябва да премахнат или регистрират автомобила си. В противен случай, общината има право да го премести принудително на паркинг за събиране и временно съхранение.

Искам да създаваме все по-добра мобилност в града, да освобождаваме паркоместа и да развиваме все по-добра градска среда за всички. Общината ще продължи да следи и реагира на сигнали за изоставени автомобили - приканвам жителите да подават информация за такива превозни средства, за да можем да осъществим бърза проверка и да реагираме ефективно", завършва кметът.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес