Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изключително шоу в Германия и Галатасарай продължава напред

13 март 2013, 09:42 часа • 18864 прочитания

Турският гранд "Галатасарай" се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига за първи път от 2001 година, след като победи Шалке като гост с 3:2 и спечели двубоя с германския тим с общ резултата 4:3, предаде БГНЕС.

Срещата на "Фелтинс Арена" протече на изключително високо темпо, но като цяло "Галатасарай" имаха повече шансове и влязоха по-добре в мача.

Противно на развоя на събитията обаче домакините поведоха в резултата в 17-та минута с гол на Роман Нойщадтер, но възпитаниците на Фатих Терим стигнаха до пълен обрат още до почивката след попадения на Хамит Алтънтоп и Бурак Йълмаз. Голът на Алтънтоп беше истински шедьовър - шут от голяма дистанция, който се фалцира и не даде никакъв шанс на Тимо Хилдебранд да реагира

През втората част играчите на "Шалке" се впуснаха в атака и създадоха немалко положения, като успяха да стигна до гол в 63-та минута, дело на Мишел Бастош. Той стана след първоначален удар в горната греда и последвало разбъркване, при което двама играчи на домакините успяха да измъкнат топката от плонжиралия вратар на турците Муслера и тя в крайна сметка стигна до Бастош на празна врата.

До края на мача гостите се отбраняваха добре и не допуснаха много опасности пред вратата си, а в продължението на двубоя дори успяха да стигнат до победата, след бърза контраатака и гол на Умут Бюлут. Голът стана след светкавична реакция на Муслера, който улови топката при едно центриране и вместо да бави времето, веднага подаде с ръка много точно в центъра на терена, където вече не представляваше трудност да се даде пас към Бюлут, който излезе сам срещу Хилдебранд и го преодоля от втори опит.

Играйте във футболната игра на Actualno.com - "Гол за гол".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес