Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Издателят на "ПИК" нарече дете с увреждания "некво същество"

17 септември 2020, 16:08 часа • 7644 прочитания

"Мая Общата, Настимир, Вапцаров, вещицата Вера Иванова, още една вещица и некво същество, докарано за сантимент и жив щит в количка...Залостили входа..."

Така издателят на ПИК Недялко Недялков е описал в сряда в профила си във Фейсбук протеста на "Системата ни убива" в Народното събрание, от който участниците бяха изведени насила от силите на реда.

В четвъртък постът вече не беше в профила на Недялков, но в социалната мрежа продължаваше да се разпространява скрийншот. На него освен обидния текст се вижда, че Недялков е постнал снимка от ПИК. Същият кадър продължава да си стои към новината в сайта и едва ли случайно двата кадъра са еднакви. А и изразът "жив щит" се употребява редовно в ПИК и от Недялков за децата с увреждания.

Не за първи път Недялков ползва обидни думи по отношение на децата с увреждания, а издаваният от него сайт се списва на циничен език с изобилие на нецензурни думи. Скрийншот на коментар, направен от Недялков, показва мнението му за децата с увреждания - "уроди" и "зеленчуци".

Скандалните постове на Недялков обикновено биват изтривани, но хората, които ги четат, своевременно правят скрийншотове. Коментиращите призовават Недялков да се засрами, от което единственият резултат са изтритите публикации.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес