Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ивайло Пенчев спечели дело срещу КФН

03 юли 2017, 21:00 часа • 5489 прочитания

Административният съд в София постанови Комисията за финансов надзор да премахне от интернет страницата си доклада от проверката на компанията "Окшънайз" на Ивайло Пенчев. Това се вижда от решение на съда, взето след жалба на компанията.

Проверката на регулатора срещу нея започна в средата на април и завърши с доклад от около 30 страници, който бе оповестен публично и все още е на страницата на ведомството, което не е негова практика.

Собственикът на компанията възрази публично, тъй като според него в случая се разкрива търговска информация.

С решението си от 30 юни съдът постановява незабавно и безусловно прекратяване на действията на Комисията за финансов надзор, изразяващи се в публикуване на интернет страницата на институцията на доклада.

Разпореждането подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 3-дневен срок от съобщаването му.

Съдът не е приел аргументите на Комисията за финансов надзор, че при оповестяването на документа са спазени всички законодателни изисквания - за неразпространяване на лични и търговски данни.

Освен това са приели аргументите на жалбоподателя, че докладът на практика е анонимен, тъй като не съдържа изходящ номер и дата, както се твърди в становището на председателя на КФН. 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес