Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ива Николова от ПИК поиска наказания за медици с алтернативни мнения

31 декември 2020, 10:53 часа • 19074 прочитания

Репортерката Ива Николова от агенция ПИК определи като безотговорни изказванията на медици, които по нейни думи "внушават нихилизъм към ваксините и заболяването" и попита дали от щаба няма да предприемат нещо, защото счита това за "престъпление" по време на последния за годината брифинг срещу коровируса.

“Щабът, въпреки че се нарича щаб, не е някакво военно формирование, което да е шпиц-команда и да наказва този или онзи", отговори й шефът на щаба генерал Мутафчийски. 

Ние се опитваме да си вършим нашата работа. Поставените ни задачи са акумулиране на достоверна информация и да я превеждаме на разбираем език на правителството, за да може да взима правилните решения.

Това, че могат други колеги да имат различно мнение и да го изказват публично, не е никакъв проблем. Въпреки че това нанася големи вреди в настройката на хората и във връзка с ваксинациите, но ние живеем вече 10 месеца в такава среда.

Бих казал една много интересна среда, с различни мотиви. Мисля, че това е разпиляване на енергия. Това не са нашите битки. Нашата борба е с коронавирусната пандемия", посочи още той.

"Аз ще съм малко по-директен - тези хора говорят неистини", посочи на свой ред главният здравен инспектор Ангел Кунчев. "Аз не съм толкова спокоен като генерала.

"Да, ние не сме наказателен орган, но казвайки истината се опитваме да ги опровергаем. За да попаднат обаче те пред обективите означава, че медиите сте ги поканили", посочи още той.

Още: Чорбанов: Локдаунът никъде не спря разпространението на COVID-19

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес